Gasztro MTI 2014. március. 14. 18:12

Egy séf megtiltotta, hogy Michelin-csillagot adjanak neki

Nem akar szerepelni a Michelin-étteremkalauzban egy belga séf, aki azt reméli, nagyobb szabadsága lesz a főzésben, ha a jövőben nem lesz benne a rangos kiadványban.

Fredrick Dhooghe, a 't Huis van Lede nevű egycsillagos flandriai étterem séfje a Het Laatste Nieuws című lapnak azt is jelezte, hogy a rivális Gault & Millau nevű kalauzban sem akarja viszontlátni étterme vagy saját nevét. Utóbbi kiadvány legújabb kötetében a lehetséges 20-ból 15 pontot kapott a Gent és Lille között fekvő Wannegem-Ledében működő étterme. 

A szakács kijelentette, hogy döntése megmásíthatatlan, és mindkét kalauzt értesítette róla. "Szeretnék szabad lenni a konyhámban. Felszolgálni például egy sült csirkét, anélkül, hogy azt mondanák nekem, ez a fogás nem méltó egy csillagos étteremhez" - fogalmazott Fredrick Dhooghe a lapnak. 

A magát régi vágású szakácsként jellemző séf elutasítja a gondolatot, hogy látványos konyhát kelljen vinnie az olyan vendégek miatt, akik vakon követik a kalauzok ajánlásait.

hvg360 Lőrincz Tamás 2025. január. 06. 06:30

A választás időpontjánál is fontosabb, telik-e osztogatásra a Fidesznek, miközben a kilátásoknál csak a közhangulat rosszabb

A Tiszának az előrehozott választás témájának napirenden tartása – ezzel együtt leginkább annak elkerülése – mellett a pártépítés lesz a legfőbb feladata 2025-ben, a Fidesznek pedig a gazdaság felpörgetése és saját táborának megtartása. Mi vár a magyar politikára és a választókra a most kezdődő évben?