Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Michelin-csillag

Élet+Stílus Nemes Nikolett

„A szakácsoknak, séfeknek kutya kötelességük lenne kimenni dolgozni a földekre”

Tischler Petra a Michelin-csillagos éttermi konyhát hátrahagyva privát séfként ma már a saját útját járja. Hazaköltözött Szekszárdra, ahol veteményese és gyümölcsöse van, és keményen kritizálja azokat a szakmabelieket, akiknek fogalmuk sincs arról, mi történik a természetben. „Kitalálják, hogy nekik csak olyan cukkini kell, ami 16 és 18 centi között van, mert abból tudnak szép kockákat kivágni, de az élet nem egy laboratórium” – mondja. Interjúnkban többek között celebséfekről is beszélgettünk, és arról, hogy miért nem főz paprikás krumplit.

hvg360 Mátraházi Zsuzsa

Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf: Tarhonyából zseniális rizottót lehet főzni

"A családban nem én vagyok az első konyhafőnök, hiszen a 102 éves kort megélt nagymamám a Népszabadság egykor menő éttermében dolgozott" - mesélte a HVG-nek Sárközi Ákos, Michelin-csillagos séf. 2010-ben kérték fel, hogy vezesse a Borkonyhát - amely négy év múlva csillagot szerzett -, pár év múlva pedig a Textúrát, amelynek társtulajdonosa is. Tartja, hogy a gasztronómia és a kortárs képzőművészet rokonságban áll egymással, festőművész feleségével inspirálódnak is egymás munkájából. De hogyan születnek az ételkompozíciói és mit hozott neki, hogy zsűritagként szerepelt a Konyhafőnök című tévéműsorban? Portré.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz

Újra meg kellett tanulnunk azt, amit a nagyszüleink csináltak a konyhában – Michelin-csillaggal vidéken

Az első magyarországi Michelin-kalauzban két vidéki étterem is csillagot kapott: az esztergomi 42 és a tatai Platán Gourmet, utóbbi mindjárt kettővel lett gazdagabb. A két étterem séfjével, Barna Ádámmal és Pesti Istvánnal beszélgettünk a vidéki és általában a magyar gasztronómiában rejlő lehetőségekről.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz

"Ehhez a társasághoz tartozni iszonyatosan nagy dolog"

A tatai Öreg-tónál működő Platán Gourmet étterem is két Michelin-csillagos lett a budapesti Stand bisztró mellett –jelentették be csütörtökön este, amikor kihirdették a csúcsgasztronómia legrangosabb elismeréseit, most először az egész országból. A Platán másik része, a Bisztró szintén bekerült a Michelin szélesebb, majdnem ötven éttermet tartalmazó válogatásába. A díjátadó után az étterem séfjével, Pesti Istvánnal beszélgettünk arról, mi az, ami inspirációt adhat a magyar konyhából, és mi az, ami nagyon hiányzik neki belőle.