Budapestre hoznák a Bocuse d’Or nagydöntőjét
Ha sikeres lesz a magyar pályázat, 2016-ban a Hungexpo új szakmai rendezvénye, a Sirha keretein belül tartanák meg a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjét - közölte a Turizmus Panoráma Bulletin. A Sirha az élelmiszer- és vendéglátó-ipar, a cukrászat és a sütőipar egyik legfontosabb nemzetközi seregszemléje lesz, és először jövő március 10-12. között tartják majd meg a magyar fővárosban.
A Foodapest, az UKBA és a Hoventa rendezvények összeolvadásából született, ám merőben új esemény, a Sirha létrehozásáról a partnerek megkérdezése után döntött a Hungexpo, amelynek anyacége, a GL Events a Sirha licensztulajdonosa - írta a Turizmus Panoráma Bulletin.
A kiállítók válaszaiból egyértelműen kiderült, szükség van egy regionális, kihagyhatatlan presztizsértékű, kétévente rendezett szakmai seregszemlére Budapesten, amely egyesítheti a három korábbi kiállítás célcsoportjait, több kiállítót és látogatót vonz és a nemzetközi trendeknek is megfelel. A Sirha épp ezek jegyében, a trendek, innováció, üzlet és kreativitás fókuszálásával zajlik a világ több pontján, nívós kísérőrendezvényekkel - fogalmazott a beszámoló.
A Sirha Budapest is erős programokat vonultat fel: itt rendezik meg a Bocuse d’Or hazai válogatóját és már zajlanak a tárgyalások a kormány bevonásával a világ egyik legrangosabb szakácsversenye európai döntőjének Magyarországra csábításáról. Sikeres pályázat esetén 2016-ban lehetne először Budapesten a Bocuse d’Or European Selection.
Az azonban már biztosnak tűnik, hogy 2014-ben a Sirha Budapest ad otthont a Kreatív Konyhafórumnak, a Future Store-nak, a Kiváló Magyar Termék Díjátadónak és további konferenciáknak is. A szervezők az első évben 15-20 ezer látogatóra számítanak Közép-Kelet-Európa legnagyobb ilyen jellegű rendezvényén.