2013. február. 11. 09:32 hvg.hu Utolsó frissítés: 2013. február. 11. 09:09 Gasztro

Bio borban világbajnokok vagyunk

Végre egy világbajnokság, ahol nem ezüstérmet szereztünk. Az arany ugyanis szebben csillog, akkor is, ha borról van szó.

A németországi bio bor-világbajnokságon a Gajdos Pincészet 2009-es Cabernet Franc Selection borát nagy aranyéremmel jutalmazták. A pincészet Egerszalókon, az egri borvidéken gazdálkodik és kizárólag ökológiai termesztésű szőlőből készíti borait.

Az idei, Németországban rendezett bio bor-világbajnokságon a több ezer, megmérettetésre kiválasztott palack közül - az arany- és ezüstérmes borokat megelőzve - hetet nagy aranyéremmel díjaztak. Ezek közül az egyik a 2009-es Cabernet Franc Selection. A bio bor világbajnokság eredményhirdetése február 13-án lesz Nürnbergben.

 

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.