2012. július. 04. 16:46 MTI Utolsó frissítés: 2012. július. 04. 16:39 Gasztro

Michelin-csillagos séf fog zsűrizni az agárdi Cigánymeggy Fesztiválon

Hatodik alkalommal rendezik meg szombaton a Cigánymeggy Fesztivált a Fejér megyei Agárdon; a gasztronómiai eseményen éttermek is összemérik tudásukat, a zsűri elnöke Andreas Mayer, egy Michelin-csillagos séf lesz.

A szervezők az Agárdi Pálinkafőzdében várják az érdeklődőket a kulturális és gasztronómiai ünnepre. A szervezők tájékoztatása szerint a vendégek megismerhetik a pálinkafőzés rejtelmeit, miközben meg is kóstolhatják az agárdi pálinkakülönlegességeket. A kemencében, szabadtűzön készített finomságok fogyasztása mellett szakácsverseny teszi teljessé a gasztronómiai élményt.

Idén 14 meghívott étterem méri össze tudását, és készít ételeket kappanból (herélt kakasból). A zsűri elnöke Andreas Mayer két Michelin-csillagos séf lesz. A szakácsversenyt tanyasi csirkeételekből álló kóstoló követi, amelynek fogásait három hazai étterem készíti.

A színpadon 16 órától kezdődnek a programok. A sváb zenéket játszó szári Gaudi Buam zenekar után Badár Sándor humorista lép fel, majd a Budapest Bár ad koncertet. Az egésznapos rendezvényt utcabál zárja a Madarak házibuli-zenekar közreműködésével.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.