Gasztro hvg.hu 2012. február. 03. 15:59

A legfőbb konyhai trendek 2012-ben

Egyik legújabb kori szólásunk, hogy trend a lelke mindennek. E mottó jegyében négy esztendővel ezelőtt adta közre először éves gasztro körképét a Food&Wine. Jó szokását megtartotta, most is körbenézett a világban és idehaza, hogy feltálalja a 2012-es évet.

Az iránytűt a National Restaurant Association (NRA) felmérése adta, amely 1791 séf nyilatkozataira alapozott. Úgy tűnik, világrengető változásokra nem kell számítanunk. A trendek hívószavai: fenntarthatóság, helyi források, kézművesség, gluténmentes táplálkozás, egészséges gyermekétkeztetés, reggeli, utcai ételek.

AP

A molekuláris gasztronómia jelentősége kezd háttérbe szorulni, például egy vegykonyhán készülő habot fele annyira sem méltatnak, mint egy darab kézműves szalonnát. A trendi konyhák között magasan vezet az etnikai fúziós és az etnikai regionális. Toplistás a délkelet-ázsiai és a koreai, tartja vezető pozícióit a latin-amerikai, a mediterrán és a skandináv konyha. Ha követni akarja a 2012-es gasztronómiai trendeket, és arra is kíváncsi, miként hatnak a magyar konyhára, látogasson el a blogra, kattintson!

hvg360 Bábel Vilmos 2025. január. 10. 09:30

A szélsőjobb és Elon Musk migrációs népszavazást csinálna a német választásból, pedig sokkal többről szól

Egy végtelenül rossz hangulatban lévő Németország választ magának új képviselőket február 23-án. Gazdaság- és társadalompolitikai krízis van az országban, és ezt mostanra mindenki megérezte. Ez sok más nyugati demokráciára is igaz, de a németek jobban megszenvedik, mert a bukott modellt a sajátjuknak érezhették. Nem valószínű, hogy egy új kancellár alapvető kérdésekben másfelé vinné az országot, mint az elődje. Az ajánlat inkább az, hogy jobban csinálna hasonló dolgokat, kis változtatásokkal. A szélsőjobb közben a migráció kérdésében közelebb került a közhangulathoz, mint bármelyik másik párt. Az osztrák példától félnek a demokratikus pártok.