Megkérik az árát rendesen annak a hatkötetes, 2438 oldalas szakácskönyvnek, amit a multimilliomos Nathan Myhrvold jegyez.
S amit Fűszeres Eszter szívesen megrendelne a Váncsa szakácskönyv mellé a könyvespolcra. Csak van egy kis bibi, a 477 dolláros (100 ezer forint körüli) mű 21 kilogrammot nyom, és ez ugyebár jelentősen megdobná a postaköltséget.
Pedig a Wall Street Journal szerint a Modernist Cousin: Art and Science of Cooking (Modern konyha: Művészet és tudomány a főzésben) egyszerű háziasszonyoknak is szolgál praktikus tanácsokkal. Ezért nem is tett mást (amúgy számítógépes zseni) szerzője, minthogy afféle hobbifőzőként berendezett magának egy konyhalaboratóriumot, telezsúfolta szuper főző-sütő ketyerékkel és szerződtetett néhány kutatót meg sztárszakácsot. Első dolga az volt, hogy félbe vágja a berendezéseket, s így mutassa meg működésüket, aztán jöhettek a receptek meg a jó tanácsok.
Ha bepillantana a könyvbe, s megnézne egy videót, látogasson el a blogra, kattintson!