Melyik lesz az év étterme?
Néhány nap, s kiderül, hogy az egyenlők közül melyik az egyenlőbb, vagyis Magyarország legjobb éttermei közül, melyik érdemelte ki 2010-ben az Év Étterme címet.
A 2004–ben alapított Dining Guide díj az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban. A díjat társadalmi-közéleti személyiségekből, üzletemberekből, diplomatákból, gasztrobloggerekből és gasztronómiai újságírókból álló zsűri adományozza Magyarország legjobb éttermének. 2005-ben a Fausto’s, 2006–ban a Lou Lou, 2007–ben ismét a Fausto’s, majd 2008-ban a Bock Bisztró, míg tavaly a Costes étterem nyerte el az Év Étterme címet (röviddel azelőtt, hogy a Michelin kalauz neki ítélte Magyarország első csillagát).
A díj névadó szponzora a múlt évtől a Gösser Bock, így a díj neve is Gösser Bock – Dining Guide-ra módosult. 2010-ben pedig először meghirdették a legjobb sörrel készült ételek versenyét is, amelynek eredménye szintén a díjátadó napján derül ki. A Dining Guide zsűri mint az eddigiekben, most is többszöri válogatás után állította össze a top 10-es listát, s az ebben szereplő éttermeket egész éven át tesztelte: Alabárdos, Aranyszarvas, Babel Delicate, Bock Bisztró, Chateau Visz, Costes, Csalogány26,Fausto’s, Kistücsök, Onyx. A „tartalékkeretben” – arra az esetre, ha évközben valamelyik jelölt étteremben tulajdonos-, séf-, arculatváltás történne – az Arcade bistro, az Aranykaviár,az Enoteca Corso és az Olimpia került be. Hogy végülis melyiké a dicsőség, azt január 20-án a Mariott Hotel báltermében tartandó gálavacsorán hirdeti ki a zsűri elnöke, Wiszkidenszky András.