Ezúttal egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető édességet, a jól ismert csokihabot választottuk, amit egy kis csavarral tettünk izgalmasabbá.
Biztos van, akinek a levendula, mint fűszer bizarrnak tűnik. Ám a csokoládé-levendula párosítás manapság divatos kombináció, és valóban meglepően jól harmonizál egymással a két íz. Ez az édesség elkészíthető ét- és fehércsokoládéból is, mi a tejes változatot adjuk közre.
Hozzávalók: (6 adaghoz)
- 300 g tejcsokoládé
- 4 tojássárgája
- 80 g cukor
- 50 ml habtejszín
- 250 g tojásfehérje
- 5 csapott teáskanál friss vagy szárított levendulavirág
Amennyiben szárított levendulát használunk, érdemes egy mozsárban jól szétnyomkodni és beáztatnia a tejszínbe. Így kissé megszívja magát és megpuhul. A csokoládét olvasszuk fel gőz felett úgy, hogy egy lábosba vizet teszünk és arra helyezünk egy tálat, aminek az alja nem ér bele a vízbe. A tojássárgájákat a cukor felével keverjük habosra, majd öntsük hozzá a tejszínt. Ezután hozzákeverhetjük a felolvasztott csokoládét is, illetve a friss levendulát. A tojásfehérjékből a maradék cukorral verjünk kemény habot és egy lapos fakanállal vagy spatulával óvatosan, a habot minél kevésbé összetörve, forgassuk bele a csokiba. A csokihabot adagoljuk ki tálkákba és hagyjuk kissé megdermedni a hűtőben.