Csillagos tanácsok: főzzünk magyarul!
Ilyen még nem volt: Michelin-csillagos, Bocuse d’Or győztes sztárszakács asszony tartott főzőbemutatót s osztotta meg szakmai tapasztalatait fiatal magyar séfekkel.
Léa és egyik tanítványa |
Nem mellesleg a Bocuse d’Or Hungary győztesével, Kovács Sándorral is konzultált a július elején Norvégiában sorra kerülő szakácsverseny részleteiről. Léa szerint egy ekkora tradíciókkal és történelmi múlttal rendelkező országban a gasztronómia felfedezése igazi élmény. Séfeinknek azt tanácsolta, hogy sajátítsák el a legújabb trendeket, főzési technikákat, eljárásokat, amit azután építsenek be a magyar konyhaművészetbe, s így főzzenek magyarul.
A séfasszony továbbá felajánlotta a lehetőséget érdeklődő fiataljainknak: a legjobbakat szívesen látja Michelin-csillagos éttermében egy kis továbbképzésre. Bevallotta, látogatása során maga is kapott inspirációt: elsősorban a fiatal szakemberek szemében tükröződő olthatatlan tudásvágy fogta meg. Az Alabárdos étteremben eltöltött vacsoraest és a lajosmizsei Tanyacsárda hangulata is megérintette.
Léa igazi hajtogatott tepertős pogácsával és kedvenc magyar borával, a Szepsy Furminttal indult haza.