A világ legrangosabb kulináriai versenyét a névadó szülővárosában, Lyonban tartották.
A táltéma kötelező alapanyagai közé idén az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab-kagyló került. Szokatlan csavarral szembesültek a csapatok a második feladatnál, ugyanis gyerekmenüt kellett készíteniük 15 személyre. A három fogás mindegyikében szerepelnie kellett a töknek, az előételnek vegánnak kellett lennie, a főételben pedig kötelezően tojás is szerepelt.
Dalnoki Bence az immár két Michelin-csillaggal büszkélkedő Stand Étterem sous chefje, akinek munkáját Nyikos Patrik segítette commis-ként. A coach feladatait a 2016-ban győztes Széll Tamás látta el, míg a csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke volt. A csapat tavaly márciusban biztosította be a helyét az idei mezőnyben, miután az európai döntőben második helyen végzett a „Magyar Tavasz”, valamint „Őz Budapest” ételekkel.
A világdöntőt idén Dánia nyerte, második helyen Norvégia csapata végzett. A verseny legjobb segédjének járó díjat szintén Norvégia kapta, a legjobb tál Svédország, a legjobb tányértéma pedig Franciaország csapatáé lett. Első alkalommal adták át a társadalmi elkötelezettség díjat, amelyet a mexikói csapat nyert el, és szintén először volt a versenynek gyermekzsűrije, amely Japánnak ítélte különdíját.
Nyitóképünk illusztráció.