Élet+Stílus hvg.hu 2020. november. 30. 21:34

Dédunokák nélkül karácsonyozhat Erzsébet királynő

A brit járványügyi intézkedések értelmében legfeljebb három háztartás gyűlhet össze karácsonykor. Lehet, hogy Erzsébet királynő karácsonyi vacsorájára nem engedik oda a fiatalokat.

Karácsony 2020

A karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy vártuk és ahogy megszoktuk. Kompromisszumokat kell majd kötnünk, talán áldozatokat is kell majd hoznunk, de végül is ez a szeretet ünnepe, és mint ilyen, erős kötelék közöttünk. Sok mindent kibír. Tartson velünk a ráhangolódásban!

A brit királyi család sem húzhatja ki magát a koronavírus-járvány terjedésének lassítását célzó intézkedések alól, ezek pedig kitérnek a karácsonyi időszakra is. A szabály szerint legfeljebb három háztartás tagjai keveredhetnek egy karácsonyfa alatt december 23. és 27. között.

Erzsébet királyné így nem hívhatja meg téli rezidenciájába az összes családtagot, és lehet, hogy unokáját, Vilmos herceget és nejét, Kate Middletont, valamint a dédunokákat hagyják majd ki. A hercegi pár három gyereke közül ketten ugyanis jelenleg is bejárnak londoni iskolájukba, és nagy a kockázata, hogy a veszélyeztetett korban lévő uralkodó és férje - Erzsébet 94, Fülöp herceg 99 éves - rajtuk keresztül elkaphatja a betegséget - írja a brit Observer.

A lap szerint a királynővel várhatóan Edward herceg és Sophie wessexi hercegnő fog együtt karácsonyozni, de még az is lehet, hogy mégis odamennek a dédunokák, ha karácsony előtt két hétre karanténba viszik őket norfolki birtokukra szüleik. Az sem kizárt azonban, hogy Erzsébet királynő és Fülöp herceg idén szakít a hagyománnyal és egyáltalán nem utaznak el Windsorból Anmer Hallba, ahol szokás szerint az ünnepi időszakot töltik.

Karácsony 2020
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról