Még hozzá a Lappföld színeivel, mert a finnek szerint az ősz ott a legszebb évszak. Azt nem tudjuk, hogy a Mikulás mit szól ehhez. Lehet, hogy kevertet magának egy őszi koktélt, szigorúan vodkával.
A lappföldi ősz ihlette kreációkkal itthon is vidáman őszülhetünk. A meleg narancssárgás árnyalattal megidézhetjük az erdőket, az élénkzölddel az északi fényt, az intenzív kékkel pedig az ezer tó országát.
Lappland orange
- 4 cl Finlandia grapefruit
- 5 cl frissen facsart pink grapefruit
- 1,5 cl mangó püré
- otelló szőlő
Díszítéshez: otelló (vagy valamilyen sötét, kék ) szőlő és grapefruit héj
A mangó pürét keverjük össze a többi hozzávalóval, shakerben rázzuk össze, majd öntsük talpas pohárba.
Nordic light
- 5 cl Finlandia vodka
- 2 cl zöldalma püré
- 3,5 cl frissen facsart lime
- 15 cl hűtött házi limonádé
- otelló szőlő
Díszítéshez: zöldalma szeletek és vodkában áztatott otelló szőlő
A vodkát és a facsart lime levét összekeverjük, ráöntjük a pohárban a pürésített zöldalmára, beledobáljuk a szőlőt, majd felöntjük házi limonádéval.
Finnish blue
- 2-5 cl Finlandia vodka
- 2 cl frissen facsart lime
- 2 cl kék curacao likőr
- 15 cl tonik
- 2-3 szem otelló szőlő
- 1 db szilva
- jégkocka
Díszítéshez: kék szőlő és szilva
A koktél elkészítése előtt az otelló szőlőt és a szilvát vodkába áztatjuk. Long drink-es pohárban összekeverjük a vodkát és a facsart lime levét, kék curacao likőrrel színezzük, majd tonikkal öntjük fel. A végén a vodkában áztatott gyümölcsökkel díszítjük.