Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#húsleves

Élet+Stílus Haulitus Anikó

Tökéletes karácsonyi menü – másként

A karácsonyi ünnepek meghitt hangulata sokszor csak a reklámokból köszön vissza. A valóságban a háziasszony napokkal előtte túlvásárolja magát, kiköltekezik, és mi tagadás végkimerül. Lehet másként is, kevesebb idővel, energiával és pénzzel igazán tökéletes menüt varázsolni a karácsonyi asztalra.

Élet+Stílus Szántó András

Tányérhús vagy táfelspicc?

Amikor különböző népek konyháját, jellemző ételeit vizslatjuk, azokat a kuriózumokat keressük, amelyek máshol nem fordulnak elő. A krumpli, a répa, a marhahús igazán nem tekinthető sajátságosnak, de a forma, amelyben megjelenik már egyedivé varázsolja az ételt. Így vagyunk a tányérhússal is. Már a róla való elmélkedés is felmelegít a hűvösre fordult őszben.

Itthon M. László Ferenc

Mit is mondott Anyuka? – Egy magyar vidéki csoda féltett titkai

Magyarország legjobb pizzája, legjobb hamburgere, legjobb paradicsomos pacalja. Az utóbbi időben elhalmozzák dicséretekkel az ország egyik legkülönlegesebb vidéki éttermét. De mi a legszegényebb megye kellős közepén működő olasz-magyar vendéglő titka, hogyan lett a Sarok Presszóból az olasz séfek által is magasan jegyzett Anyukám Mondta. Hogy mondott-e bármit Anyuka, a cikkből kiderül, a felfedett titokból annyit elárulhatunk, hogy a sikerhez egy testvérpár konok minőségmániája kellett.

Élet+Stílus Gy.Zs.

A nagyi tökéletesen egyszerű kocsonyája – recept

Éppen két éve, hogy a tökéletesnek kikiáltott kocsonya receptjét megosztottuk, és tán szűk esztendeje is hirdettük az igét e komoly téli ügyletben. Igaz, házi áldás helyett hímezgethetnénk falvédő szövegnek: ismétlés a tudás anyja. De csak visszafejlődtünk.

Gasztro Gy.Zs.

Tökéletes vasárnapi húsleves - recept

Most a saját fazekunkba dőltünk. Mert micsoda banalitás előhuzakodni a húslevessel. Agyon van írva, agyon van főzve. De mit csináljunk, ha ahogy őszbe fordul az idő,s kúszik lefelé a hőmérő higanyszála, úgy lesz egyre siralmasabb a vasárnap tökéletes húsleves nélkül.

Gasztro hvg.hu

Az év legnépszerűbb receptjei

Mindig nagy érdeklődéssel figyeljük, mely anyagaink nyerték el olvasóink tetszését. Most nem csak megnéztük, hanem közkinccsé is tesszük, melyek voltak az év legnépszerűbb receptjei. Akik eddig lemaradtak róla, jövőre is elkészíthetik.

Gasztro Megyeri Zsuzsanna

Így készül a jó húsleves

Jó húslevest csak türelemmel és kiváló arányérzékkel lehet készíteni. Aki siet, és csak úgy nagyjából figyel oda főzéskor, az legfeljebb a zacskós leves színvonalat éri el.