Az infláció lesújtott a klasszikus vasárnapi ebédre is
A KSH adatai alapján az otthonkészült húsleves és a rántotthús is másfélszeresére drágult a 2018-as viszonyokhoz képest.
A KSH adatai alapján az otthonkészült húsleves és a rántotthús is másfélszeresére drágult a 2018-as viszonyokhoz képest.
Az utóbbi években felénk is népszerűvé vált vietnami pho tésztalevest ünnepli ma a kereső főoldalán elhelyezett különleges logójával a Google.
Húsleves, porcukorral meghintett grízes tészta, nem kevés lekvárral a tetején – ez például az egyik menü, amely az új főzőkonyhában készült.
Nagyon ízlett Vlagyimir Putyinnak a Parlamentben felszolgált díszvacsora – jelentette a Blikk.
A karácsonyi ünnepek meghitt hangulata sokszor csak a reklámokból köszön vissza. A valóságban a háziasszony napokkal előtte túlvásárolja magát, kiköltekezik, és mi tagadás végkimerül. Lehet másként is, kevesebb idővel, energiával és pénzzel igazán tökéletes menüt varázsolni a karácsonyi asztalra.
Amikor különböző népek konyháját, jellemző ételeit vizslatjuk, azokat a kuriózumokat keressük, amelyek máshol nem fordulnak elő. A krumpli, a répa, a marhahús igazán nem tekinthető sajátságosnak, de a forma, amelyben megjelenik már egyedivé varázsolja az ételt. Így vagyunk a tányérhússal is. Már a róla való elmélkedés is felmelegít a hűvösre fordult őszben.
Magyarország legjobb pizzája, legjobb hamburgere, legjobb paradicsomos pacalja. Az utóbbi időben elhalmozzák dicséretekkel az ország egyik legkülönlegesebb vidéki éttermét. De mi a legszegényebb megye kellős közepén működő olasz-magyar vendéglő titka, hogyan lett a Sarok Presszóból az olasz séfek által is magasan jegyzett Anyukám Mondta. Hogy mondott-e bármit Anyuka, a cikkből kiderül, a felfedett titokból annyit elárulhatunk, hogy a sikerhez egy testvérpár konok minőségmániája kellett.
Éppen két éve, hogy a tökéletesnek kikiáltott kocsonya receptjét megosztottuk, és tán szűk esztendeje is hirdettük az igét e komoly téli ügyletben. Igaz, házi áldás helyett hímezgethetnénk falvédő szövegnek: ismétlés a tudás anyja. De csak visszafejlődtünk.
Most a saját fazekunkba dőltünk. Mert micsoda banalitás előhuzakodni a húslevessel. Agyon van írva, agyon van főzve. De mit csináljunk, ha ahogy őszbe fordul az idő,s kúszik lefelé a hőmérő higanyszála, úgy lesz egyre siralmasabb a vasárnap tökéletes húsleves nélkül.
Az elmúlt évszázadok hatalmas változásokat hoztak a táplálkozás- és az orvostudományban, a lábadozó betegeknél...
Mindig nagy érdeklődéssel figyeljük, mely anyagaink nyerték el olvasóink tetszését. Most nem csak megnéztük, hanem közkinccsé is tesszük, melyek voltak az év legnépszerűbb receptjei. Akik eddig lemaradtak róla, jövőre is elkészíthetik.
Jó húslevest csak türelemmel és kiváló arányérzékkel lehet készíteni. Aki siet, és csak úgy nagyjából figyel oda főzéskor, az legfeljebb a zacskós leves színvonalat éri el.