Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#francia_konyha

hvg360 Gyükeri Mercédesz

"Épp akkora feladat kitalálni, milyen lesz a jövő rostélyosa, mint kreálni egy parfümöt" – interjú Christian Le Squer sztárséffel

A három Michelin-csillagos éttermek világát egészen máshová tennénk a polcon, mint a saját konyhánk világát. Christian Le Squer, a párizsi Le Cinq séfje azonban visszaránt minket a földre: a budapesti Costes Downtownban, Molnár Márk séffel közös vacsorája előtt arról beszélgettünk, miért nem tudja kivonni magát a magas gasztronómiai kultúra sem a világban zajló folyamatok alól, hogyan hat a klímaváltozás a fine-diningra, és hogy kimehet-e a divatból a francia konyha.

Élet+Stílus Tóth Sándor

Francia érdemrend a bengáli séfnek

Chevalier de l'Ordre du Mérite Agricole – a francia Mezőgazdasági Érdemrend lovagi fokozatát ezúttal nem egy derék francia szakács, hanem egy indiai érdemelte ki.

Élet+Stílus Marton Levente

Tökéletesen krémes, könnyű és ellenállhatatlan - recept

Az olasz és a francia gasztro nagyhatalmak cukrászati vetélkedéséből egyértelműen a franciák kerültek ki győztesen, a viszonylag kevés számú talján édesség azonban csaknem annyira híres, mint az összes francia sütemény együttvéve. Ráadásul könnyen, gyorsan összeállíthatók, és máris dolce vita.

Gasztro M.L. - Gy.Zs.

Tökéletes vasárnapi ebéd: merített csirke

Úgy volt, hogy ezen a hétvégén már mindenképpen tavaszt idézünk. Flekkent akartunk sütni, igaz még csak a konyhai grillen, és hozzá jó adag zöld salátát falni. Nem szorul magyarázatra, mitől ment el a kedvünk. Már megint egy beszorulós, téli vasárnapnak nézünk elébe. Depresszióba azért nem esünk, de egy csirkét mindenesetre jól elsózunk. Illetve be.

Gasztro -gy-

A hét receptje: Hal molnárné módra

„Adjatok vajat, vajat s még vajat!” Nem a pusztába, hanem a francia konyhákba kiáltotta szavait Fernand Point, a nouvelle cousin atyja, amikor éppen a világ vezető konyhaművészetének megújításán fáradozott. S bár már több mint fél évszázada az égi serpenyőkben sercegő vajra felügyel, tanácsa most is megszívlelendő. Vaj nélkül e heti fogásunk elképzelhetetlen.

Gasztro life-style.hu

A francia konyha titkai: receptek és érdekességek

A Francia kulinária című könyvben nincs szigorúan alkalmazott struktúra, a gasztronómiához kapcsolódó bármilyen fogalommal szembetalálhatjuk magunkat olvasás közben. A káoszban mégis van harmónia, ez pedig a francia konyha iránti rajongás.