Ha valamit elvárunk egy párizsi utazástól, legyen bármilyen rövid és takarékos is, az egy művészi ebéd. Van rá lehetőség.
A Telegraph felsorol néhány éttermet, amelynek legfőbb erényeként az alacsony árát emeli ki.
Emellett szerintünk az is fontos, hogy tényleg ízelítőt kapjunk a híres francia konyhaművészetből – az ár azonban nem kompromisszum tárgya: éttermek, ahol 7 000 forintból jól lakhatunk..
A vacsorán túl persze a szállás is pénzbe kerül: 5 szállás Párizsban, amit megengedhetünk magunknak magyar fizetésből is
Elutazna Párizsba? Túl drágának tűnik. De csak tűnik, ámde ha ismeri a trükköket, akkor megengedheti magának a hosszúhétvégét: Párizs hétvégére – Teljes költségvetés trükkökkel
Márna padlizsános lecsóágyon. Borjúvese pecsenye mustármártással.
A gazdag polgári környéken a késő 40-es évek stílusában berendezett étteremben a konyha varázslói mellett képzőművészek állítanak ki. A kiállíások mindig ideiglenesek, időről időre a teljes repertoárt lecserélik. A ltáványos mozaikpadló marad egyedül.
Általában van két méretet is kínálnak a hidegtálakból és előételekből. Hétvégéken brunch várja a vendégeket.
Az étterem, amely az utcáról kapta a nevét ahol megnyitott, a Gare de l’est közelében, a Szajna egyik csatornája mellett található.
Bár hagyomány őrzőként hirdetik konyhájukat Pierre Musy és d' Christophe Letienne séfek megtalálták a módját, hogy az öreges konzervativizmus mellé miként csempéssze be a fiatalos pimaszkodást. A hideg paradicsomlevestől a galambon át a banáncsipszig mindent megtalálunk, amit csak elvárhatunk a francia magaskonyhától.
Bistrot du Peintre
Könnyenútba ejthető a Bastille közelében nyitott étterem, amit látványos art nouveau stílusban rendeztek be.
Hagyományos konyhát űz, és figyel az évszakok váltakozására. Híres a steakről és a narancstortájáról. Kora reggel nyit, ghogy 7-től délig reggeli menüt szolgáljanak fel. Minden nap nyitva.
Pékség az egyik oldalon, tágas étterem a másik oldalon. Jó időben érdemes a teraszról rendelni.
Bár nagy alapossággal hosszabban készülnek, és éppen ezért frissebbek az ételek, türelmünket mégsem kezdi ki a várakozás. Kayser házigazda ugyanis pékárut szolgál fel előételként, míg Jean Imbert díjnyertes séf főzőcskézik. A tortáktól sikítani kell.
Paul-t tényleg gyakran ott találjuk, jogosan viseli az étterem a nevét. Pedig nincs igazán hely arra, hogy még egy ember tébláboljon, összesen négy-öt asztal fér be, ami a hangulat fundamentuma: családias, pici. Kockásterítős, tradicionális. Egy combos hagymalevesre, vagy olvadozó húsú kappanra borban mindenképpen érdemes betérni a Latin Negyed, azaz Egyetemváros egyik mellékutcájába.