Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#gourmet

Élet+Stílus Kovács Bálint

„Ő előbb volt sztár, mint hogy főzni kezdett” – A Konyhafőnökből ismert Rácz Jenő új éttermében jártunk

Rácz Jenőt a legtöbben a kereskedelmi tévék főzős és celebes műsoraiból, a bulvársajtóból és a közösségi médiából ismerik, de a főztjét eddig nem lehetett megkóstolni: séfként a legnagyobb sikereit külföldön érte el. Most viszont hosszú várakozás után megnyílt budapesti étterme. Megnéztük.

Gasztro Sz. J.

Dejan Pavlič, szlovén séf: „ A saját stílusomat követem” - interjú

Az V. Hertelendy Gourmet fesztiválon jártunk szeptember végén, ahol három séf, Dejan Pavlič, Pataky Péter és a házigazda, Hampuk Zsolt húsz gourmet fogása került az asztalra. Remek borokat kóstoltunk, és nagyon jókat beszélgettünk a gasztronómia múltjáról, jelenéről, jövőjéről; megtudhattunk érdekes kulisszatitkokat és hallhattunk markáns véleményeket is. Az interjúkat egy háromrészes sorozatban közöljük, első beszélgető partnerünk Dejan, a szlovéniai Relais & Chateaux Grad Otočec séfje.

Gasztro Gy.Zs.

Borkonyha infúzióban - szubjektív jegyzet

Bréking nyúz, kiált a művelt magyar gasztronauta és hagy csapot-papot, borít napi programot. Töri a fejét, keresi a kapcsolatot, nyúzza a telefont, első akar lenni a másodikak között, akik megrohamozzák az új Michelin-csillagos magyar éttermet.

Plázs R.A.

Így lesz Önből francia mesterszakács

Párizsban szupermarketbe járni nagyjából olyan, mint Tuniszban síelni. Hiszen minden kerületnek megvan a maga gourmet, varázslatos, ínyenc, boszorkányos, szexi, hagyományos, nyüzsgő, ínycsiklandó, satöbbi, satöbbi piaca. Itt mindent megtanulhat.