Megvan az év fagylaltja: tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel
Különleges fagylaltokkal versenyeztek a mestercukrászok Kecskeméten, az Év Fagylaltja versenyén. Az idei győztes a "Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel" fantázianevű fagyi lett.
Különleges fagylaltokkal versenyeztek a mestercukrászok Kecskeméten, az Év Fagylaltja versenyén. Az idei győztes a "Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel" fantázianevű fagyi lett.
A norvég közszolgálati média közölt megható portrét Anasztázia Kobilicskáról, az ukrán Teen Master Chef győzteséről, aki háborús menekültként előbb egy 11 ezer lakosú kisvárosban próbált szerencsét, majd az anyja szerelme miatt Altába költözött, és nem tett le arról, hogy egyszer újra kávézót nyit.
A főváros 150. születésnapjára hirdettek pályázatot cukrászoknak, amelyek közül szakmai zsűri választotta ki a legjobbat. A torta hamarosan a cukrászdákban is kapható lesz.
Húsz éve a Magyar Hírlap kiadványában Magyarország 26. legsikeresebb fiataljának választották Szűcs Árpádot, aki akkoriban a Gambrinus étteremben és Zsolnay kávéházban volt olimpiai érmes főcukrász. A pályája az elmúlt húsz évben is sikeresen ívelt felfelé, de a legtöbben mégis onnan ismerhetik, hogy 2018-ban keményen bírálta a szakma hazai képviselőit és az aktuális ország tortáját. A budapesti Four Seasons cukrászséfjétől megkérdeztük, hogy mi változott azóta a hazai cukrászvilágban, de arról is mesélt nekünk, hogy miért tartanánk ma ehetetlennek az eredeti recept alapján elkészített dobos tortát, és miért nem csak pénz kérdése, hogy igényes fagylaltot kap-e valahol a vendég. Interjú.
Az ellátási nehézségek, dráguló alapanyagok kihatnak a fagylaltkészítőkre is. Ennek nyomán emelkedik a fagyigombócok ára, 300-450 forint alatt nem is éri meg, de már nem számít kivételnek az 500 forintos ár sem.
Háromdimenziós ételnyomtatóval készítettek tiramisut az olaszországi Villorba egy szakiskolájában.
Az ínyenc kategória legjobbjának töltelékébe mandulás franzsipán, Irsai pálinkába áztatott apróra vágott vörösáfonya, valamint pirított és őrölt fekete szezámmag is került.
Magyarország Tortájának díját a budapesti Habcsók Cukrászda, az Év Cukormentes Tortájának díját pedig a tápiószecsői Hisztéria nyerte 2021-ben. Külön tortadíjat adtak át Vadászati és Természeti Világkiállítás nevében. Az év kenyere a Solymár gyöngye lett.
A gyümölcsös töltelékkel készült édességet cukrászdákban is kínálják majd.
A Cukrász dinasztiák egy rendhagyó dokumentumfilm a magyar cukrászat múltjáról és jelenéről. Online először a hvg360-on látható.
Rimóczi László csak tréfának szánta a dolgot, de mostanra alig tud lépést tartani a megrendelésekkel.
A francia csokikészítő mosolyt akar csalni az emberek arcára a nehéz időkben.