Háromdimenziós ételnyomtatóval készítettek tiramisut az olaszországi Villorba egy szakiskolájában.
Az északolasz Treviso város melletti Villorba pékeket és cukrászokat képző iskolájának keddi bemutatóján egy spanyol fejlesztésű ételnyomtató prototípusát tesztelték: a szükséges hozzávalókból készített masszákat betöltötték a gépbe, amely elkészítette a leghíresebb olasz desszertet – írta a La Tribuna di Treviso helyi olasz hírportál.
Az eredmény egy tökéletesen ehető édesség lett, amely különböző formákban és méretekben is előállítható. Az iskola a következő hetekben a gépet más receptekkel is teszteli.
A tiramisu (melynek neve azt jelenti, vidíts fel) Trevisóból származik. A város évek óta azért harcol, hogy a desszertet hagyományos helyi specialitásként ismerjék el.
A leginkább elfogadott történet szerint a tiramisu nevet először 1970-ben használta a Le Beccherie trevisói étterem, innen terjedt el nagyon gyorsan az egész világon.
A recept alkotói az étterem séfje, Roberto Linguanotto és tulajdonosai, Ado és Alba Campeol voltak.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának tudományos kérdésekkel is foglalkozó Facebook-oldalát.