A sajt, a kolbász és a csokoládé esete
„Ön nem bonbont fogyaszt, egy tapasztalatot él át – élvezze falatonként” – figyelmeztet a felirat a legújabban forgalomba hozott desszertes dobozokon.
„Ön nem bonbont fogyaszt, egy tapasztalatot él át – élvezze falatonként” – figyelmeztet a felirat a legújabban forgalomba hozott desszertes dobozokon.
Dezodoráló bonbont talált fel egy bolgár cukrász: Venciszlav Pejsev azt állítja, hogy a Deo Perfume Candy névre keresztelt édesség semlegesíti és diszkrét rózsaillattal helyettesíti a testszagokat.
Egy fogás akkor igazán emlékezetes, ha a szem is jóllakik tőle - a design nagyon is ismert fogalom a gasztronómia világában. A Design Hét Budapest 2014-en október 3-12. között bőven válogathatunk a gasztronómiai kínálatban is. Van 6 tuti tippünk.
Különleges pálinkás bonbonokkal rukkolt elő közösen egy magyar pálinkaház és egy csokoládékészítő.
Az eredetileg dízájn vásárnak indult WAMP-hoz folyamatosan csatlakoztak az elmúlt években gasztroblogerek, különféle finomságokat készítő kézművesek. Mígnem új kategória született: a WAMP Spájz. E hét szombatján Közösségi Asztalt terítenek a budapesti Erzsébet téren, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy édes kísértésbe vigyenek.
Nemcsak a kóstolópoharakból, hanem a desszertekből is a legjobb hazai párlatok zamata köszön vissza október 3. és 6. között a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon.
Az Erzsébet téren már megkezdődtek az előkészületei a csütörtökön nyíló Budapesti Pálinkafesztiválnak. Május 16-19. között 25 kiállító 400 párlatát kóstolhatják a látogatók, és a legtöbb standon biztosan ott lesz az év pálinkája, a meggy is. Kísérletező kedvűek akár saját kezűleg is blendelhetnek.
Bonbon, aminek az íze szétpattan a szánkban. Málna, egres, homoktövis és kapor, de újra, még mindig: Túró Rudi.
A 120 centiméter magas, 4 méter átmérőjű, több mint egy tonna össztömegű Guinness-rekorder édesség 820 kilogramm...
Charlie csokoládégyára csak a filmvásznon létezett. Annál inkább valóságosak voltak Európa-szerte a múlt századok kézműves csokoládémanufaktúrái, amelyek hagyományai mostanában újraélednek.