Gasztro hvg.hu 2013. szeptember. 25. 15:56

A pálinkát enni is lehet

Nemcsak a kóstolópoharakból, hanem a desszertekből is a legjobb hazai párlatok zamata köszön vissza október 3. és 6. között a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon.

  

redlemon

Bonbonok, macaronok, csokoládék ingerkednek bepálinkázva. Keresgélni sem kell őket, a szervezők ezúttal külön desszertszekciót alakítanak ki a fesztivál területén. S hogy mit találnak a pultokon a látogatók?   Hogy csak néhányat említsünk a 12 egyedi desszertkreációból: a tavasszal nagy sikert aratott Lady Levender bonbonokba ezúttal Márton és lányai pálinkák kerülnek, a Szamos bonbonokat Békési párlattal töltik. Lesz sok, szép, színes, roppanós-krémes macaron, természetesen pálinkával ízesítve. Újdonság a Békési szilvalekváros papucs, valamint a kedvelt ChocoMe-Rézangyal párosításból született, ágyas málna pálinkával ízesített étcsokoládé és a mézes körte likőrrel megbolondított fehér csokoládé.  

  További információ a fesztiválról: http://palinkaeskolbasz.hu/

 

 

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?