Nemcsak a kóstolópoharakból, hanem a desszertekből is a legjobb hazai párlatok zamata köszön vissza október 3. és 6. között a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon.
Bonbonok, macaronok, csokoládék ingerkednek bepálinkázva. Keresgélni sem kell őket, a szervezők ezúttal külön desszertszekciót alakítanak ki a fesztivál területén. S hogy mit találnak a pultokon a látogatók? Hogy csak néhányat említsünk a 12 egyedi desszertkreációból: a tavasszal nagy sikert aratott Lady Levender bonbonokba ezúttal Márton és lányai pálinkák kerülnek, a Szamos bonbonokat Békési párlattal töltik. Lesz sok, szép, színes, roppanós-krémes macaron, természetesen pálinkával ízesítve. Újdonság a Békési szilvalekváros papucs, valamint a kedvelt ChocoMe-Rézangyal párosításból született, ágyas málna pálinkával ízesített étcsokoládé és a mézes körte likőrrel megbolondított fehér csokoládé.
További információ a fesztiválról: http://palinkaeskolbasz.hu/