Bonbon, aminek az íze szétpattan a szánkban. Málna, egres, homoktövis és kapor, de újra, még mindig: Túró Rudi.
Múlt heti Nagyon Nagy Nemzeti Túró Rudi Tesztünkben hazánk desszertjének roppant történelmi súlyát feszegettük. A kérdés azonban túllép a kényelmes visszatekintés határain, és a jövőbe tekint. Milyen lehetőségek állnak a túródesszert előtt? Cukrászok a nemzet élén.
Kreatív cukrászként Varga Gábor, a desszert.eu cukrásza azt keresi a Túró Rudiban, amit egy-egy jellegzetes közönségnek készítene, nem tömegtermékként. Az elegáns verziót választotta, a bonbont.
Miért éppen bonbon? Mert a Túró Rudi lehetőséget ad rá, hogy erőteljes ízeket zárjon egy apró édességbe. Ahogy összeroppantjuk a keskeny csokifalat a krémtúró és a karakán gyümölcszselé íze szétpattan a szánkban.
Az ízvilágot megőrizte hagyományosnak. A sötét, roppanós és gazdag csokoládé és az édes-savanykás túrókrém megmaradt, a trópusi gyümölcsök, vagy a mediterrán zamatok szóba sem jöhettek. Azonban hagyományos magyar hozzávalókkal gazdagabbá, merészebbé tette a meglevő palettát: málna, egres. homoktövis, kapor.