Botulotoxin - a legerősebb szerves méreg
Ugyancsak vonzó álruhában érkezett a polcokra a súlyos, életveszélyes megbetegedést okozó méreg. Idáig póriasan csak kolbászméregnek neveztük, most megkapta a gourmand jelzőt.
Ugyancsak vonzó álruhában érkezett a polcokra a súlyos, életveszélyes megbetegedést okozó méreg. Idáig póriasan csak kolbászméregnek neveztük, most megkapta a gourmand jelzőt.
A sorrendben nyolcadik blogverseny mottója is lehetne, ami az idei Goldenblog nyitóoldalán szerepel: nem hiszünk a műfaj hanyatlását vizionáló huhogóknak. Kis számvetés az előző évekről, és egy meglepetés idénre.
Merre járt 2011-ben Világevő az előtt és az után, hogy besöpörte a GoldenBlog gasztronómia kategória győztesének járó díjat? A 365 napból 77-et külföldi gasztro élmények gyűjtésével töltött, különösen Lyonra fókuszálva.
Az elmúlt napokban egyre-másra láttak napvilágot a hírek, melyek a magyar vendéglátás és gasztronómia nemzetközi elismeréséről szólnak. Most íme a legnagyobb siker: a budapesti Costes étterem felzárkózott a világ legjobbjainak élvonalába.
Idei Goldenblog kategóriagyőztesünk már hetek óta Franciaországban töltekezik. Igaz, ezúttal nemcsak eszik, hanem keményen gályázik is a lyoni Bocuse intézetben. Kevés szabadidejében pedig keresi az igazit. Most átmenetileg megtalálta.
Hogy milyen az ideális világevő gasztronauta? Kreatív, hozzáértő, informatív, kalandvágyó, mi tagadás, szemtelen és egyáltalán nem finnyás.
Manapság már nyugodtan bevallhatja egy turista, ha a világot járva, nemcsak a múzeumokra, várromokra és templomokra kíváncsi, de arra is, hol lehet a legjobbakat enni.
Tudták, hogy a fagyikehelynek is van születésnapja? Április 3-án töltötte be a 119. évét.
A gasztroturistának ma már nem kell az olasz csizmáig utaznia, ha valamely verőfényes délután elkortyolna egy igazi Aperol spritzet.
Szerzőnk, Jókuti András, a Radiocafé gasztromániás szerkesztője nem főz, viszont imád enni és utazni. Legfeljebb két „világevés” közé beiktat egy léböjt kúrát. Íme a legutóbbi turnék.
A napokban lezajlott Bocuse d’Or versenytől hangos a gasztró világ, de azért érdemes bepillantani a névadó mester éttermébe is.