2011. január. 31. 18:10 hvg.hu Utolsó frissítés: 2011. január. 31. 17:58 Gasztro

Milyen egy három csillagos ebéd?

A napokban lezajlott Bocuse d’Or versenytől hangos a gasztró világ, de azért érdemes bepillantani a névadó mester éttermébe is.

Paul Bocuse, a 84 éves élő legenda Lyon egyetlen három Michelin-csillagos éttermét viszi. Az ebédnél a tálalás az asztalnál történik, a fogás minimum két személyre készül, az alapanyag a világhírű Bresse-i csirke, ami árában a legjobb bélszínekkel vetekszik, és főbenjáró bűnnek számít, ha valaki nem egészben készíti el. Ha kíváncsi a részletekre, kattintson a Világevő blog legfrissebb bejegyzésére, ahol fotókat és videót is találunk az étteremről és a menüről.  

Kult Balla István, Németh Róbert 2024. november. 30. 20:00

„Ez az első olyan lemezanyag, aminek az írása közben józan voltam” – Analog Balaton-interjú

„A leszaromság is abból jöhet, hogy csináljuk, amit szeretünk, és nem kell magunkat megerőltetni” – írja le a nemrég Repedés című albummal jelentkező Analog Balaton a hozzáállásukat a világhoz. Szomorú-e a mai popzene? Milyen volt a tagok – Zsuffa Aba és Vörös Ákos – híres Kinizsi utcai albérlete? Miben más józanul dalokat írni, mint a korábbi gyakorlat? Interjú.