2011. január. 31. 18:10 hvg.hu Utolsó frissítés: 2011. január. 31. 17:58 Gasztro

Milyen egy három csillagos ebéd?

A napokban lezajlott Bocuse d’Or versenytől hangos a gasztró világ, de azért érdemes bepillantani a névadó mester éttermébe is.

Paul Bocuse, a 84 éves élő legenda Lyon egyetlen három Michelin-csillagos éttermét viszi. Az ebédnél a tálalás az asztalnál történik, a fogás minimum két személyre készül, az alapanyag a világhírű Bresse-i csirke, ami árában a legjobb bélszínekkel vetekszik, és főbenjáró bűnnek számít, ha valaki nem egészben készíti el. Ha kíváncsi a részletekre, kattintson a Világevő blog legfrissebb bejegyzésére, ahol fotókat és videót is találunk az étteremről és a menüről.  

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?