Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Somló

Élet+Stílus hvg.hu

Somló különleges kincse

Már csak bő két hét, és ismét találkozhatnak a borkedvelők Somlón a Juhfark Ünnepen, ahol szeptember 15-én immár harmadik alkalommal rendezik meg a fajta egyedülálló, reprezentatív bemutatóját. Az összes kiemelkedő tétel megkóstolható, első kézből a borásszal.

Élet+Stílus -gy-

A juhfark ünnepe

Kiteljesedő kaland vagy tartós siker, szépen ívelő fejlődés? Többek között ezt is taglalják jeles borszakértők egy workshop keretében a szeptember 23-ai II. Somlói Juhfark Ünnepen, ahol 14 pince 26 juhfarkját kóstolhatják a borkedvelők.

Élet+Stílus hvg.hu

Trófea a juhfarknak - világsiker

Világviszonylatban is ritka eredményt ért el egy somlói pincészet Londonban a 34. International Wine Challenge-en. A Tornai 2015-ös Prémium Juhfark Trófea díjat kapott, és ezzel megszakítás nélkül harmadik alkalommal érdemelte ki a versenyen a legmagasabb elismerést.

Élet+Stílus hvg.hu

Egy rendhagyó díj a borvilágban

Az idén decemberben 18. alkalommal adták át az Év Belsőépítésze díjat, amelyet Laki Péter alapított. Ezúttal 17 pályázóból az a páros vehette át a díjat, amelyik a somlói Kreinbacher Birtok épületegyüttese és a budapesti Kreinbacher Tasting Salon kialakítását jegyzi.

Élet+Stílus hvg.hu

Aranyos Somló – pezsgőben is nagyon jók vagyunk

Harmadik alkalommal rendezték meg Angliában a Champagne- és Pezsgő-világbajnokságot (CSWWC), amelyen két aranyérmet is kiérdemeltek a somlói Kreinbacher Birtok pezsgői. A versenyt az elismert Champagne-specialista, Tom Stevenson neve fémjelezi, a zsűribe meghívást kapott egy hazai szakértő, Márkus György is.

Gasztro hvg.hu

Egyetemisták a Somlói borvidéken

MOME-s hallgatók tervezik a Somlói borvidék vizuális kommunikációját. Hosszútávú fejlesztési projektet indít a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Nagy-Somlói Borvidék Hegyközsége. Az együttműködés célja a borvidék turisztikai vonzerejének növelése újszerű építészeti megoldások létrehozásával

Gasztro hvg.hu

Dobogós magyar bubisok a pezsgők világbajnokságán

Somlói furmint pezsgőket díjaztak a kenti Champagne és Pezsgő Világbajnokságon. A verseny életre hívója a világhírű szaktekintély, Tom Stevenson, aki a nemzetközi zsűrivel két héten át értékelte a beérkezett pezsgőket. A világbajnokságon magyar szakértő és sommelier is közreműködött.

Gasztro Fütő Beáta

A pezsgő nem csak a buborékokról szól - interjú

Christian Forget pincemester egyenesen Champagne-ból érkezett a Budavári Borfesztiválra, ahol a napokban mutatkoznak be az új Kreinbacher pezsgők. A szakember évek óta együtt dolgozik a birtok csapatával, hogy a somlói terroirból és a furmintból a champagne-i tapasztalatok alapján a legjobbat hozzák ki. A cél nem kevesebb, mint hogy a most debütáló pezsgő idővel klasszikussá érjen.

Gasztro hvg.hu/MTI

Egy éjszaka a hárslevelűvel

Első alkalommal mutatkozik be önálló fajtakóstolón Magyarország egyik legfontosabb fehér szőlőfajtája, a hárslevelű. De most mindjárt egy egész éjszakát tölthetünk vele. A Hárslevelűk Éjszakáján több mint 30 borászat, mintegy 50 borát töltik a poharainkba május 23-án Budapesten, egy meglehetősen rendhagyó helyszínen, a Bogdáni úti volt harisnyagyárban.