Autó hvg.hu 2020. október. 16. 18:50

Elzárták a vizet az épülő berlini Tesla gyárnál, mert nem fizették a számlát

Kivel ne fordulhatna ilyesmi elő?

A Teslának ideiglenesen le kellett állítania az építkezést a berlini Gigafactory területén, mert lekapcsolták a vízszolgáltatást. A helyi vízműveknél közölték, hogy több figyelmeztetést is küldtek a Teslának, hogy nem rendezték a szolgáltatási díjat, de a társaság nem reagált, amíg el nem zárták a vizet. A cég szóvivője elmondta, hogy a Teslát nem kezelik másként, mint más fogyasztókat, és 14 nap után kikapcsolják a szolgáltatást, ha elmaradás van.  

Megmutatta Elon Musk, milyen lesz a GigaBerlin

A Tesla németországi üzemeként épül a berlini Gigafactory, amelyről most először tett közzé képekt Elon Musk, természetesen a Twitteren.

A Tesla beruházásával szemben eleve voltak fenntartások a vízkezelés miatt is, amire válaszul a cég megváltoztatta tervét, és a projekt első szakaszában évi 1,4 millió köbméterre csökkentette a vízfogyasztást – írja az Electrek.com.

Tesla egyébként azt tervezi, hogy 2021 júliusában indul a gyártás az új üzemben, amihez nagyon szigorú építési ütemtervhez kell ragaszkodniuk. Ennek érdekében most egy ideiglenes csövön keresztül érkezik a víz az építkezés helyszínére.

A mindössze 12 hónap alatt felépítendő gyárban a Model Y európai változata készülne, de a cég a helyszínen gyártaná új akkumulátorcelláit is, ami komoly újdonság lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Kult Csatlós Hanna 2020. október. 31. 20:00

Feminista volt vagy nőgyűlölő? 100 éves lenne Helmut Newton

A legnagyobb színésznőket vette rá, hogy levetkőzzenek neki, és az ő meztelen modelljeit közölte először divatmagazin. Helmut Newton a náci Németországból menekült el, majd a 20. század második felének legkeresettebb fotográfusává vált. Provokatív, a női testet tárgyként kezelő stílusa miatt már életében nőgyűlölettel vádolták, miközben ő azzal védekezett, hogy csupán az emancipáció előtt tiszteleg. Mit üzennek ma, a MeToo idején a képei?