Zhvg hvg.hu 2024. október. 02. 16:38

zCast: Fenntarthatóbban táplálkozna? Kezdje a mértékletességgel és tegye lélekből!

Miért és hogyan érdemes belevágni a növényi alapú táplálkozásba? Hol vannak a buktatók, kinek, miért érheti meg? Nem akarjuk levenni a húst senki tányérjáról, de megmutatjuk mivel jár ha úgy dönt, rá sem teszi. Ki más tudná hitelesebben bemutatni ennek folyamatát mint két korábban húst hússal evő ember?

Azokat a húsételeket hagyjuk el először, amik a legkevésbé kedveznek az egészségünknek, és ezek bizony a legfinomabbak lesznek – tanácsolja a növényi étrendre átállást fontolgatóknak  Zsolnay Gergely, vegán séf, kertészmérnök és táplálkozástudományi szakértő. Indulásnak az is elég lehet, ha a hétvégi étkezéseknél szorítkozunk a húsmentességre – ezt már Nagy Ervin, a Növényi Alapú Élelmiszereket Gyártók és Forgalmazók Szövetségének elnöke mondja. 

Ők már csak tudják: Gergely séfként hatalmas mennyiségben készített húsételeket, tartott és vadászott is állatokat, Ervin pedig fiatal korában hizlalt és vágott nevelt csirkét, sertést, tehenet az erdélyi havasokban, és még 15 éve is kinevette a vegánokat. A zCast idei őszi évadjának 3. adásában velük vesszük végig, hogyan és miért indultak el a vegán életmód felé. 

Nyugalom, senkinek nem akarjuk levenni a húst a tányérjáról, vagy lenézni, mert tehéntejjel issza a kávét, hanem megpróbálunk minden tudást megadni ahhoz, hogy saját belátása szerint, lépésről lépésre tegye fenntarthatóbbá az étrendjét, amibe ha belevág valaki, annak Zsolnay Gergely azt ígéri,

elképesztően izgalmas folyamat lesz új ízeket, állagokat, textúrákat felfedezni. 

Az adásban azért lesz egy kis triggerelés, megtudhatják, kik lepődtek meg egy izmos vegán látványán, milyen szerepe lehet az önzőségnek, olcsóbb-e a növényi étrend? És egyáltalán, mi az a vegán életmód, és miben tér el a növényi alapú táplálkozástól?

FIN z vegan

Uploaded by HVG Videó on 2024-10-01.

tudatos mindennapok
Hirdetés