Milyen ehető növényeket találhatunk szűkebb környezetünk erdeiben? Hogyan kezdhetünk neki a gyűjtögetésnek? Egyáltalán, biztonságosan fogyaszthatók az erdei-mezei növények? És hogy jön ez a fenntarthatósághoz? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a zCast ötödik évadjának nyitóadásában.
Erdőkbe, mezőkre, cserjésekbe kalauzoljuk a zCast őszi évadnyitó adásának hallgatóit egy kis csemegézésre: vackor, vadkomló, sóskaborbolya, az olajfűz termése, kökény, galagonya és a többiek, megannyi izgalmas lehetőség feldobni étrendünket igazi hazai, de mégis szokatlan és új ízekkel.
Mindebben a vadon termő, ehető növények szakértője Megyeri Sára lesz a segítségünkre, az “Ehető Erdő” projekt egyik megálmodója. A magát “dzsindzsász”-ként azonosító szakértővel arról beszélgettünk, mi ez a kezdeményezés, milyen ehető növényeket gyűjthetünk a vadonban, melyik mire jó, mennyire tiszta és biztonságos?
És mindez hogyan kapcsolódik a fenntarthatósághoz? Egyrészt közelebb kerülhetünk általa a természethez, így jobban is vigyázunk rá. A közelünkben lévő erdő-mező gyümölcseinek fogyasztása pedig az ökolábnyomunk szempontjából sem elhanyagolható. Jöjjön velünk, fedezzük fel együtt az erdők és mezők éléstárát!
Simon Anita: A hulladék értékes tud lenni, érdemes ezt kihasználni
Új mentalitásra van szükség a hazai hulladékgazdálkodási piacon, amelyet alaposan megrostál majd az elkövetkező egy-két év, véli az Alteo szakértője. Vélemény.
„Nem hívtak el a castingra, úgyhogy azt mondtam, nem lesz műtét”
Hogy Major Erik generációja egyik legjobb színésze, az is jelzi, hogy háromszor is jelölték a legígéretesebb pályakezdő díjára, és idén meg is nyerte a Színházi Kritikusok Céhe elismerését. A Radnóti Színház színészével bűnöző édesapja örökségéről, szeretetlenségről és arról is beszélgettünk, miért érezte úgy, visszaadhatja élete egyik legfontosabb főszerepét.