Milyen ehető növényeket találhatunk szűkebb környezetünk erdeiben? Hogyan kezdhetünk neki a gyűjtögetésnek? Egyáltalán, biztonságosan fogyaszthatók az erdei-mezei növények? És hogy jön ez a fenntarthatósághoz? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a zCast ötödik évadjának nyitóadásában.
Erdőkbe, mezőkre, cserjésekbe kalauzoljuk a zCast őszi évadnyitó adásának hallgatóit egy kis csemegézésre: vackor, vadkomló, sóskaborbolya, az olajfűz termése, kökény, galagonya és a többiek, megannyi izgalmas lehetőség feldobni étrendünket igazi hazai, de mégis szokatlan és új ízekkel.
Mindebben a vadon termő, ehető növények szakértője Megyeri Sára lesz a segítségünkre, az “Ehető Erdő” projekt egyik megálmodója. A magát “dzsindzsász”-ként azonosító szakértővel arról beszélgettünk, mi ez a kezdeményezés, milyen ehető növényeket gyűjthetünk a vadonban, melyik mire jó, mennyire tiszta és biztonságos?
És mindez hogyan kapcsolódik a fenntarthatósághoz? Egyrészt közelebb kerülhetünk általa a természethez, így jobban is vigyázunk rá. A közelünkben lévő erdő-mező gyümölcseinek fogyasztása pedig az ökolábnyomunk szempontjából sem elhanyagolható. Jöjjön velünk, fedezzük fel együtt az erdők és mezők éléstárát!
Simon Anita: A hulladék értékes tud lenni, érdemes ezt kihasználni
Új mentalitásra van szükség a hazai hulladékgazdálkodási piacon, amelyet alaposan megrostál majd az elkövetkező egy-két év, véli az Alteo szakértője. Vélemény.
Angela Merkel szerint Angela Merkel mindent jól csinált
Megjelent a kortárs európai politika legmeghatározóbb vezetőjének önéletrajza. Angela Merkel 300 oldalt írt a gyerekkoráról és 400-at a kancellári hivatalban töltött 16 évről. Bocsánatkérés nincs, már-már komikusan leíró próza van. Orbán Viktor először egy focimeccsen tűnik fel. Recenzió.