A Balaton-élményhez épp úgy hozzátartozik a bor, mint a lángos. Ám amíg a sütödéket a nyaralók éltetik, a borászok nem annyira örülnek az idegenforgalom erősödésének. A híres csopaki bornak vajon mi nagyobb ellensége: a kedvezőtlen idő vagy a hely felértékelődése?
Vajon lehet-e jövője a balatoni szőlőnek, ha továbbra is ennyi turista látogat az ország legnépszerűbb idegenforgalmi desztinációjára? Ennek jártunk utána.
Simon Anita: A hulladék értékes tud lenni, érdemes ezt kihasználni
Új mentalitásra van szükség a hazai hulladékgazdálkodási piacon, amelyet alaposan megrostál majd az elkövetkező egy-két év, véli az Alteo szakértője. Vélemény.
„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?
Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?