Nemcsak az élelmiszer-pazarlás mértékét csökkenti, de a sörfőzés ökológiai lábnyomát is, ha az árpa helyett kenyérmaradékból készítenek sört.
A sörfőzéshez használt árpa harmadát a közeli pékségek és szendvicsezők kenyérmaradékaival helyettesíti egy brit sörfőző – adta hírül a CNN.
Egy szelet kenyérből így körülbelül 5 és fél deciliternyi kézműves sört tudnak készíteni, ezzel nemcsak az élelmiszer-pazarlást csökkentik, de a sörfőzés ökológiai lábnyomát is.
A Toast Ale-re keresztelt megoldás egyébként nem új: egy régi, erjesztett kenyeret felhasználó, mezopotámiai módszerhez nyúltak vissza. A tulajdonos, Louisa Ziane már hét ország több mint 50 sörfőzdéjével működött együtt és csinált kenyérmaradékból sört. Eddig már majdnem 2 millió szelet kenyeret mentettek meg attól, hogy a szemétbe kerüljön.
Simon Anita: A hulladék értékes tud lenni, érdemes ezt kihasználni
Új mentalitásra van szükség a hazai hulladékgazdálkodási piacon, amelyet alaposan megrostál majd az elkövetkező egy-két év, véli az Alteo szakértője. Vélemény.
Magyar kutató mentheti meg a bort a klímaváltozástól
Maradt az ebédből? Ki ne dobja, készíthet belőle arcpajzsot
Minden, amit eddig tudunk a dél-koreai repülőgép-katasztrófáról
Szemtanúk a leszállást megelőző robbanásról számoltak be.