Ha beválik a rendszer, az étteremlánc a többi éttermére is kiterjeszti.
Újból felhasználható étel- és italtartókat vezet be 2021-től a Burger King. Egyelőre az étteremlánc New York-i, portlandi, oregoni és tokiói éttermeiben vezeti be a betétdíjas rendszert, de tervek szerint a többi éttermüknél is meghonosítják majd a megoldást – írta a Business Insider.
A vásárlók a pénztárnál választhatják a zero waste opciót a csomagoláshoz, ilyenkor egy erősebb, strapabíróbb tartóban kapják majd a választott szendvicsüket és üdítőjüket, amiért betétdíjat fizetnek. Ha visszaviszik a tárolókat, visszakapják a betétdíjat.
A tárolókat a Burger King tisztítja és újból felhasználja, így olyan, mintha csak bérelnék a csomagolást a vásárlók.
A visszaváltható csomagolásokat a Loop tervezte: ez az a cég, amely a magyar származású Tom Szaky vezetésével a P&G újratölthető, alumínium kozmetikumcsomagolásait is tervezte.
Simon Anita: A hulladék értékes tud lenni, érdemes ezt kihasználni
Új mentalitásra van szükség a hazai hulladékgazdálkodási piacon, amelyet alaposan megrostál majd az elkövetkező egy-két év, véli az Alteo szakértője. Vélemény.
Klipet forgatott a Burger King a tehenek szellentéséről
Magyar származású vállalkozó segít a gigacég Procter&Gamble-nek, hogy kevesebb műanyag szemetet termeljen
"Amit mi csinálunk, az hosszútávfutás" – színfalak mögött az Ivan & The Parazollal
Néhány napon belül több helyen és több helyzetben is találkoztunk a jövőre hatodik nagylemezét megjelentető Ivan & The Parazollal, hogy megtudjuk, mitől különleges a zenekar új nagylemeze, hogyan áll most a 14 éves zenekar, mi történt velük az elmúlt években, és miért gondolják azt, hogy eljött az együttes aranykora. A HVG kisfilmje.