Újrahasznosított luxusnejlon milliókért.
Teljesen fenntarthatónak nevezett kollekciót mutatott be a Gucci, világ egyik legbefolyásosabb márkájának tartott olasz luxuscég – írta a Vogue Paris.
Bár a divatcég 2016 óta 100 százalékban újrahasznosított nejlonanyagokat használ, a mostani, Gucci Off the Grid kollekció minden alapanyaga környezetbarát, és a cég elmondása szerint a gyártás során is figyelembe vették a fenntarthatóság és a körforgásos termelés szempontjait. Ez az első kollekció a luxuscég új, Gucci Circular Lines kezdeményezésén belül, amelyet kifejezetten a körforgásos termelés céljával indítottak.
A ruhadarabok, kiegészítők, cipők és táskák egytől egyig újrahasznosított, organikus, természetes és fenntarthatónak titulált alapanyagokból készültek, és a kollekció jelentős részét pedig óceáni hulladékból gyártott Econylból állították elő. A szabás során keletkező hulladékból újból alapanyagot állítanak elő az Econylt gyártó cégnél.
A cég néhány éve egy újbóli felhasználást ösztönző programot is elindított: a Gucci Up keretén belül 2018-ban például 11 tonna bőrhulladékot dolgoztak fel, ami megfelel 4500 tonnányi szén-dioxidnak.
A Gucci az egyik első luxuscég volt, amelyik bejelentette a koronavírus-járvány után, hogy felhagy a hagyományos divatbemutatókkal, reflektálva a divatipar strukturális válságára.
Simon Anita: A hulladék értékes tud lenni, érdemes ezt kihasználni
Új mentalitásra van szükség a hazai hulladékgazdálkodási piacon, amelyet alaposan megrostál majd az elkövetkező egy-két év, véli az Alteo szakértője. Vélemény.
A bőr után a selyem lehet az új közellenség
Elbúcsúzhatunk a szuperolcsó ruháktól a járvány miatt?
„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?
Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?