Világ hvg.hu 2021. április. 07. 18:22

Vizsgálja az EMA, hogy tényleg önként vettek-e részt az orosz katonák a Szputnyik V tesztelésében

Egyesek állítják, feletteseik nyomására vettek részt a tesztekben.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vizsgálja, hogy az orosz Szputnyik V vakcina klinikai tesztjei valóban megfeleltek-e a nemzetközileg elfogadott etikai irányelveknek – értesült a Financial Times. Mint írják,

egyes orosz katonák és állami alkalmazottak azt állítják, hogy nem önként, hanem feletteseik nyomására vettek részt a klinikai tesztekben.

Kirill Dimitrijev, a vakcina fejlesztését finanszírozó orosz alapkezelő, az RDIF vezetője tagadta, hogy ez történt volna. Mint nyilatkozta, nekik nincsen tudomásuk arról sem, hogy az EMA-nál aggályok merültek volna fel a kísérleteik etikusságát illetően.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Kult Kovács Bálint 2021. április. 20. 20:00

Nick Cave többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát

Egyszer csak minden reklám nélkül megjelent Nick Cave új lemeze, a teljes egészében a karantén alatt írt és felvett Carnage. Az énekes talán már sosem lesz ugyanolyan, mint az őt ért tragédia előtt, de az új album már olyan, mint a fény az alagút végén.