Világ hvg.hu 2021. január. 14. 15:35

Négyszer küldte karanténba az egészséges exbarátnőjét az izraeli koronavírus-központ egy dolgozója

Új szintre emelte a zaklatást az a férfi, aki négyszer küldte el a volt barátnőjének a karanténba vonulásra felszólító minisztériumi levelet. Nemcsak a magánélethez való jog megsértése, hanem okirathamisítás miatt is felelhet.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Nem mindennapi bűnténnyel gyanúsította meg az izraeli rendőrség az egyik koronavírus-központ egy alkalmazottját: a férfi a gyanú szerint négyszer küldte karanténba a volt barátnőjét úgy, hogy a nő nem volt koronavírusos.

A rendőrök az után kezdtek nyomozni, hogy a koronavírus-központokat felügyelő Egészségügyi Minisztérium jelezte nekik, már negyedszer fordul hozzájuk ugyanaz a nő, hogy töröljék el a karanténkötelezettségét. Ez után derült ki, hogy az egyik dolgozó a minisztérium hivatalos utasítását küldte el az exének négyszer – írta a The Jerusalem Post.

Az ügy napokon belül az ügyészség elé kerülhet. A 35 éves férfi a magánélethez való jog megsértése mellett tiltott fogva tartás, valamint közalkalmazottként elkövetett okirathamisítás miatt is felelhet.

Nyitóképünk illusztráció

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Élet+Stílus Vándor Éva 2021. március. 08. 09:35

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjúja több címlapra kívánkozó állítással is szolgált, és a maga jól megkomponált nyersességében engedett betekintést egy diszfunkcionális család életébe. A Buckingham-palotában nem lesznek boldogok.