2018. június. 28. 09:49 hvg.hu Utolsó frissítés: 2018. június. 28. 10:02 Világ

21 kollégáját mérgezhette halálra egy német munkás

A gyár kamerái rögzítették, ahogy az 56 éves férfi mérget kever munkatársa ebédjébe. Azt gyanítják, hogy több, gyanús halálesethez is neki lehet köze.

Huszonegy, rejtélyes körülmények között elhunyt munkás esetét kezdték vizsgálni a német hatóságok, miután a gyár egyik dolgozóját, egy 56 éves férfit azon kaptak, hogy valamilyen fehér port szórt kollégája ebédjébe. A hatóságok eleinte sejteni sem merték, mi lehet a háttérben, a sötétben tapogatóztak.

Aztán egy nap az egyik dolgozó jelzett a felettesének, hogy furcsa, fehér port talált az ételében, amiről nem tudta megmondani, hogyan került oda. Főnökei azonnal átnézték a biztonsági kamerák felvételeit, és az egyiken észrevették, ahogy a munkások egyike, az 56 éves férfi szórja tele kollégája ételét az ismeretlen anyaggal.

A gyár dolgozói közül többen munkahelyi tréfának gondolták az egészet, de a vizsgálat során kiderült: a por nem ártalmatlan, ugyanis súlyos méregről, ólomacetátról van szó. A hatóságok ezt követően házkutatást tartottak a férfinál és több olyan anyagot (köztük ólmot és higanyt) is találtak nála, melyek mindegyike alkalmas arra, hogy halált okozzon.

Mivel a gyárban korábban is történtek akár mérgezéshez is vezethető halálesetek, a rendőrség a cég 2000 óta elhunyt 21 dolgozójával kapcsolatos esetet is vizsgálni kezdte, mert felmerült a gyanú, hogy mindannyian az 56 éves munkás miatt haltak meg. A hatóságok most azon gondolkodnak, hogy exhumálják a holttesteket, hogy kiderüljön, található-e nehézfém a szervezetükben.

A gyilkossággal meggyanúsított munkás 38 éve dolgozott a cégnél, főnöke szerint feltűnően csendes, visszahúzódó volt.

(Deutsche Welle)

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.