Tech hvg.hu 2021. május. 11. 16:03

Betört a koronavírus-járvány a Foxconn indiai gyárába, felére csökkent az iPhone 12 gyártása

A Reuters értesülései szerint több mint 100 dolgozónak lett pozitív a koronavírustesztje az India délkeleti részén található Foxconn-gyárban.

Koronavírus-járvány
Friss cikkek a témában

Alighogy az Apple nekiállt az iPhone 12 gyártásának Indiában, a koronavírus-járvány máris beleszólt a termelésbe: a Reuters beszámolója szerint a Foxconn gyárában több mint 100 fertőzött munkavállalót találtak, emiatt a termelés a felére esett vissza.

A gyárnak a munkásszállóján sokan élnek, jelenleg nekik köszönhető, hogy az üzemben egyáltalán még készülnek iPhone 12-esek. A szállót a dolgozók bármikor elhagyhatják, ám vendéget nem fogadhatnak.

Azt nem tudni, összesen hány munkavállalót foglalkoztat az ország délkeleti felében, Tamilnádu tartományban lévő gyárában a Foxconn.

Tamilnádut sújtja az országban az egyik legnagyobb mértékben a koronavírus-járvány, emiatt nemrég bezárták az üzleteket, és leállították a tömegközlekedést annak érdekében, hogy csökkenjen az esetszám.

A cég szóvivője úgy nyilatkozott a Reutersnek, hogy számukra a dolgozók egészsége az első, ezért mindenben együttműködnek a helyi kormányzattal.

Indiában tavaly több gyárat is le kellett állítani a járvány miatt. 2020 májusában az Oppo hagyott fel a termeléssel, miután hat munkavállaló tesztje lett pozitív, nem sokkal később pedig a Nokia tett ugyanígy, miután 18 fertőzöttet találtak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Dezső András 2021. június. 18. 06:30

Nagyban megy az ügyeskedés a vagyonőröknél, a focimeccsek biztosítása pedig aranybánya

Sorra buknak be az adókkal trükköző vagyonvédelmi cégek, legutóbb az NBI-es focimeccsek biztosításáról híres Tóth Csaba és társai kerültek emiatt pácba. De milyen módszerekkel próbálják kijátszani az államot, mire jók a "dobós cégek", miért van sok pénz a meccsek biztosításában és kik azok, akik még a csalókat is meg tudják kopasztani?