Tech hvg.hu 2021. április. 16. 15:03

Új gomb kerül a Windows 10-be, az újraindításkor lehet hasznos

A Windows 10 következő (publikus) verziójában már az is beállítható lesz a Start menüből, hogy az újraindulás után az előzőleg bezárt szoftverek és alkalmazások automatikusan megnyíljanak.

A Microsoft már javában dolgozik a Windows 10 egyik újabb változatán, ami a jelek szerint legalább egy szemmel látható változást hoz: a Start menü egy új opcióval (technikailag gombbal) bővül, ami megkönnyítheti a munka folytatását a PC/laptop újraindítása után.

Az újdonságot Restart apps after signing in-nek nevezi a redmondi cég, és a Start menüben, azon belül is a számítógép kikapcsolómenüjében lehet majd elérni – írta a Softpedia. Ha a felhasználó a parancs melletti részt bepipálja (vagyis aktiválja azt),

úgy az újraindításkor bezárt appok a számítógépbe való bejelentkezés után automatikusan elindulnak.

A fejlesztés ugyanakkor csak félig nevezhető újításnak, hiszen egy nagyon hasonló menüpontot már a tavalyi első nagy Windows-frissítéskor (20H1) is készített a Microsoft. Ez a beállítás viszont a Gépház mélyén érhető csak el – a mostani ezzel szemben a Start menüben lesz aktiválható.

A fejlesztést a rendszer 21H2 névre keresztelt frissítéseként teszi elérhetővé a Microsoft. Ez a programcsomag várhatóan az év vége felé érkezik a felhasználók nagyobbik részéhez.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
EUrologus Arató László (EUrologus) 2021. május. 08. 14:00

Feladtuk a leckét az EU-nak az orosz és a kínai oltással

Amíg nincs egységes uniós Covid-igazolás, tagállami szinten szabályozzák a beutazási szabályokat. Ezek eléggé eltérőek jelenleg is, de még bonyolultabbá teszi a helyzetet, hogy csak Magyarországon használnak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által nem jóváhagyott vakcinákat is. Vannak országok, amelyek erről tudomást sem vesznek, mások részben alkalmazkodnak, néhányan pedig teljes mértékben.