Tech hvg.hu 2020. november. 06. 13:18

Letiltotta a Twitter Trump volt kampánytanácsadójának egyik fiókját, mert lefejezésekről beszélt

Steve Bannon egy podcastban beszélt arról, miként kellene Donald Trumpnak bánnia az FBI igazgatójával, Christopher Wray-jel, valamint járványügyi főtanácsadójával, Anthony Faucival.

Letiltotta a Twitter Donald Trump korábbi kampányfőnökének egyik Twitter-csatornáját, miután arról beszélt, szerinte Anthony Faucit, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó amerikai intézet igazgatóját, valamint az FBI vezetőjét, Christopher Wrayt is le kellene fejezni. A Twitter a CBS News-nak megerősítette, valóban letiltották a @WarRoomPandemic fiókot, miután kezelője, Steve Bannon egy podcastban beszélt a fentiekről. A cég szerint ezzel megsértette az erőszak dicsőítésére vonatkozó szabályukat.

Bannon azzal kezdte mondandóját, hogy Trump a második ciklusát Wray és Fauci kirúgásával fogja kezdeni, illetve hogy bár az elnököt vajszívű embernek tartja, valójában az lenne a helyes, ha a két embert lefejezné, a fejüket pedig egy-egy lándzsára tűzve venné ki a Fehér Ház két sarkába.

A ravasz, az agy és a füstölgő Trump - mi veszhetett oda a Facebookon, Twitteren?

Barack Obama volt az első elnökjelölt, akinek sikere jelentős részben a közösségi médiára épült. Donald Trump pedig az első, aki a világraszóló döntései mellett személyes, időnként indulatvezérelt kifakadásait is a közösségi hálón kürtölte szét. A Twitter és a Facebook az idei kampány fő csataterévé váltak, ahol a republikánus Trump jóval nagyobb követőtábort ért el a demokrata Bidennél.

A Twitter lépésére nem sokkal azután került sor, hogy a Facebook letiltotta a Stop the Steal (Állítsuk meg a lopást) nevű csoportot. A 300 ezer tagot számláló csoportot azért kellett "feloszlatni", mert a tagjai egyre inkább arról beszéltek, hogy erőszakkal kellene beavatkozni az amerikai választás – pontosabban a szavazatszámlálás – menetébe.

A csoport azóta újraszerveződött a Facebookon, a moderátorai viszont figyelmeztettek mindenkit, hogy ne tegyenek erőszakos megnyilvánulásokat. Ugyanakkor azt is jelezték: megpróbálnak majd áttérni egy kevésbé moderált platformra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Tech hvg.hu 2021. április. 11. 14:00

Mire lehet elég egy háromhetes informatikusképzés?

Vajon hatékonyabb egy magáncég kezdőknek szánt programozótanfolyama a járvány elején meghirdetett állami képzésnél? A Green Fox Academy, a Microsoft és a HTTP Alapítvány háromhetes mentorált kurzusán olyan feszes tempót diktáltak, amellyel a klasszikus oktatásban felnőttek nehezen tudnak lépést tartani. Az is kiderült, hogy a “konzerv” tananyag is lehet hatékony mentorálással támogatva, nem szükséges az állandó tanári jelenlét.