Tech hvg.hu 2020. október. 17. 08:03

Új tévégyártó lép piacra

Egyre több neves okostelefon-gyártó lép be a televíziók piacára is, jórészt szintén okosított készülékekkel. A kínai Oppo is követi ezt a trendet, és még ebben a hónapban bemutatja saját eszközét, egyből kétféle nagyságban.

Igazán mozgalmas hónap ez az október, sorra rukkolnak ki újdonságaikkal a gyártók. Elsősorban okostelefonokról van szó, de például a kínai Oppo ezúttal más vizekre evez, és bemutatja első okostévéjét, pontosabban televízióit. Már a pontos dátumot is tudni: október 19-én kerül sor az eseményre, Sanghajban.

A beharangozó plakát a dátumon kívül nem árul el mást, azonban Kína 3C tanúsító platformjának adatbázisában megjelentek alapján két eszközre számíthatunk, az A65UB00 és az A55UB00 típusjelű készülékekre. Az előbbi értelemszerűen 65”-es, míg az utóbbi 55”-es kijelzővel érkezik. Kissé meglepő módon, a Bluetooth SIG által hitelesített (tehát bluetoothos) két távirányító egészen más modellszámot kapott (RC-001D és BRC-004A), így elképzelhető, hogy más-más funkcióik lesznek.

Az Oppo egy beharangozó videóban korábban azt is megszellőztette, hogy a televíziók felugró szelfikamerával lesznek felszerelve, s lehetőség lesz videohívások lebonyolítására az eszközön. Mindkét készülék támogatja majd a 120 Hz-es frissítési frekvenciát, a MEMC chipet. Az innovatív félvezető nanokristályos technológiával készült Quantum Dot kijelzőn (ami „csak” 4K-s lesz) fényesebbnek és tisztábbnak tűnnek a színek. Ami a dizájnt illeti, a tévéknek ultravékony lesz a keretük. Az Oppo tévéket a TPV Display Technology építi, amely olyan márkákhoz kapcsolódik, mint az AOC, az Envision vagy a Philips tévés üzletága. Az Oppo egyébként azt is közölte, hogy az október 19-i eseményen az okostévék mellett még további eszközöket is bemutat – ezek várhatóan az okosotthon kategóriába tartoznak majd.

Az Oppo belépése az okostévés piacra egyáltalán nem meglepő, szinte minden nagy riválisa elindította már a saját televízióját, gondoljunk csak a Xiaomira, a OnePlusra, a Nokiára vagy a Huawei/Honorra. Ezek után az Oppónak sem volt más választása, a talpon maradáshoz meg kellett terveznie és be kell indítania saját okostévéjét. Október 19-én pedig az is kiderül, hogy milyen ügyfeleket céloz meg okostévéivel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Élet+Stílus Vándor Éva 2020. október. 19. 20:00

Vajon „Isten keze” elér-e a Legfelsőbb Bíróságig?

Amy Coney Barrett főbírói jelölésével reflektorfénybe került egy egészen mostanáig kevéssé ismert, titokzatos vallási közösség, ezzel együtt pedig a kérdés, hogy a hit pontosan milyen mozgatórugóként működhet egy ember szakmai döntéseiben. Különösen, ha az a szakma alkotmánybírósági kérdésekre keresi a választ.