Tech hvg.hu 2020. október. 17. 14:46

Szlovákiában mindenkit letesztelnek koronavírusra

Az országos tesztelés úgy zajlik majd, mint egy választás.

Koronavírus - a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Minden szlovákiai állampolgárt antigéntesztnek vetnek alá – írja az Új Szó. Igor Matovič szlovák kormányfő szombati tájékoztatása szerint az az országos tesztelést már három hete tervezik, és két hét múlva valósulhat meg, szombaton, illetve vasárnap.

Szlovákia 13 millió antigéntesztet rendelt elő, ezek 15 percen belül eredményt mutatnak.

Az Új Szó cikke szerint a próbatesztelést már jövő héten elvégzik több településen. Az országos tesztelést pedig úgy kell elképzelni, mint egy választást: összesen 5 997 tesztelési pontot állítanak fel, ahol mindegyikében 7 ember végezné a minták levételét.

Ha értesülni szeretne a koronavírussal kapcsolatos tudományos fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Koronavírus - a második hullám
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Kult Csatlós Hanna 2020. október. 31. 20:00

Feminista volt vagy nőgyűlölő? 100 éves lenne Helmut Newton

A legnagyobb színésznőket vette rá, hogy levetkőzzenek neki, és az ő meztelen modelljeit közölte először divatmagazin. Helmut Newton a náci Németországból menekült el, majd a 20. század második felének legkeresettebb fotográfusává vált. Provokatív, a női testet tárgyként kezelő stílusa miatt már életében nőgyűlölettel vádolták, miközben ő azzal védekezett, hogy csupán az emancipáció előtt tiszteleg. Mit üzennek ma, a MeToo idején a képei?