Tech hvg.hu 2020. szeptember. 16. 16:03

Olyan Galaxyról hallani, ami kifelé és befelé is hajtogatható

Galaxy Z Fold S-ként emlegetnek egy újabb Samsung telefont, ami a Microsoft Surface Duótól kölcsönözte a csuklópánt megoldását, azonban annál kifinomultabbnak szánja a végeredményt.

Bár többször is összehasonlították már a nemrég bemutatott Galaxy Z Fold2 telefont a Microsoft Surface Duóval; ez utóbbi a klasszikus értelemben nem összehajtható (megmarad a két kijelző), viszont akár tablet módban is használható, ami viszont nem mondható el a Samsung üdvöskéjéről.

A Surface Duo 360 fokos zsanérja lehetővé teszi, hogy az eszközt a Galaxy Z Fold2-nél több formába hajlítsák, és még így sem lesz törés a közepén. Viszont egyértelmű, hogy két külön kijelzőről van szó, szemben a Galaxy Z Fold2 egyetlen megjelenítőjével, azonban ez – a rugalmas OLED kijelzők korlátai miatt – csak nulla és 180 fok között hajlítható. Most viszont arról hallani, hogy jöhet egy új összecsukható Samsung telefon, ami végül legyőzi ezt a korlátozást.

A feltételezett eszköz állítólag befelé is lehetne hajlítani, mint egy Galaxy Z Fold2-t, illetve kifelé is, akárcsak egy Surface Duót vagy egy Huawei Mate Xs-t. Mindenesetre a készüléknek csupán egyetlen képernyője lenne. Jelenleg Galaxy Z Fold S-ként emlegetik ezt az eszközt, azonban az, hogy ez egy olcsóbb változat lesz, erősen megkérdőjelezhető. Annak ellenére ugyanis, hogy csak egyetlen kijelzője és esetlegesen kevesebb kamerája lenne, az ilyen 360 fokos rugalmas képernyő előállításához szükséges kutatás-fejlesztés és gyártás messze ellensúlyozhatja az említett költségmegtakarításokat.

És ez csupán egyetlen probléma, azonban nem lehet hallgatni arról sem, hogy egy ilyen telefonhoz olyan kijelzőt kellene készíteni, ami kellően rugalmas ahhoz, hogy mindkét irányban lehessen hajlítani. És minden fejlesztés ellenére a Galaxy Z Fold2 belső kijelzőjén van még egy ránc, ami azt jelenti, hogy kielégítő megoldásig még sok munka vár a dél-koreai óriásra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés