Ez történt: a tudósok megfejtették a Stonehenge egyik rejtélyét
Tech hvg.hu 2020. augusztus. 02. 12:03

Ez történt: a tudósok megfejtették a Stonehenge egyik rejtélyét

Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.

Miért nem értik a gyerekek Garfieldot?

Hétköznapi életünket folyamatosan átszövik az átvitt értelmű párbeszédek. Egy átlagos társalgás során fel sem tűnik, hogy milyen gyakran teszünk olyan kijelentéseket, amelyekben a szavak és a mondatok szó szerinti jelentése eltér azok átvitt jelentésétől. Vagyis attól a jelentéstől, amit a beszélő a kijelentésével üzenni kíván. Érdekes kutatás indult a BME-n, melybe a számítógépe előtt ülve ön is bekapcsolódhat.

35 kilométert futott maszkban egy orvos, hogy megcáfolja az álhíreket

Egy korábbi álhír szerint az arcmaszk viselése miatt kevesebb oxigénhez jut a szervezet. Ezt az állítást cáfolta meg most egy brit orvos.

Megfejtették a rejtélyt, hogy honnan származnak a Stonehenge gigászi kőtömbjei

A Stonehenge-től 25 kilométerre fekvő erdős területről származik az őskori építmény gigászi kőoszlopainak nagy része – állapították meg a kutatók egy több évtizeden át az Egyesült Államokban őrzött kőminta alapján.

Az Apple-ről röviden: jól megy – bővebben: nagyon jól megy

Meg sem kottyant az Apple-nek a koronavírus-járvány sok kisebb-nagyobb vállalat életét megkeserítő hatása. Sőt, az értékesítés minden egyes kategóriában jelentősen erősödött.

Nemkívánatos alkalmazásnak minősítette a Microsoft a sokak által kedvelt CCleanert

A regisztrációs adatbázist karbantartó programot eddig sem szívlelte a redmondi cég, és ezt most már nem is tagadják.

Ha már hét közben értesülni szeretne a friss hírekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!