Balogh Csaba
Szerzőnk Balogh Csaba

Megújította lakossági mobilos portfólióját a Vodafone. A korlátlan hanghívás és sms-ezés mellé korlátlan mobilinternet is került az új Red tarifacsomagokba.

Magyarországon a Vodafone vezette be elsőként a korlátlan belföldi hívás lehetőségét, elsőként törölte az EU-n belüli roaming díjakat, majd két éve elsőként vezette be a korlátlan EU nemzetközi hívást és üzenetküldést – emlékeztet csütörtökön délután kiadott közleményében a Vodafone, annak apropóján, hogy most olyan tarifacsomagokat vezet be, amelyek korlátlan adatforgalmat is biztosítanak az előfizetőknek.

A Vodafone úgy fogalmaz, hogy a korlátlan mobilinternetes tarifa egyedülálló megoldás a hazai piacon. Igaz, hogy Telekomnál is van korlátlan mennyiségű hanghívást, sms-esezést és mobilinternetezést biztosító csomag (Mobil L + Korlátlan Net) és a Telenor Hipernet XXL csomagja is ugyanezt kínálja, ám ez a két vállalat csak országhatárokon belül nyújtja ezt. A Vodafone új díjcsomagjaiban az egész EU-ban korlátlan a nethasználat, sőt, a drágábban világszerte összesen 110 országban. A Telekom és a Telenor a Magyarországon kívüli uniós adatforgalmat havi 15-30 gigában maximálják.

A Vodafone Red Infinity World csomagban a térképen jelölt összes országban korlátlanul használható a mobilinternet.

A Voda új tarifái közül az olcsóbb, havi 10 990 forintos Red Free csomagban a sebesség tekintetében kell némi kompromisszumot kötni: 10 Mbit/s le- és feltöltési sebeségmaximum mellett forgalmazható korlátlan adatmennyiség. A havi 15 990 forintos Red Infinity World esetében már semmilyen megkötés nincsen. Azon ügyfelek, akik vezetékes szolgáltatással is rendelkeznek a Vodafone-nál, előbbi csomagot 8990 forintos, utóbbit 12 490 forintos havidíjért fizethetik elő.

A vállalat idézte a BellResearch kutatócég által készített Magyar Infokommunikációs Jelentést, amely szerint a lakossági számlás mobilelőfizetők döntő többsége rendelkezik mobiladatforgalmi kerettel (85%), de csupán 7 százalékuknak korlátlan az adatforgalma, az ilyen csomagok ára miatt pedig kompromisszumra kényszerülnek a mobilinternet-használatban. A felmérés szerint a lakossági előfizetők többsége számára kiemelkedően fontos a mobiladatforgalmi keret (75%) és mobilinternet díja (77%) a szolgáltató kiválasztásánál.

A Vodafone weboldalán részletezett feltételek szerint a Red szolgáltatáscsomagok kizárólag a lakossági felhasználás szabályainak betartása mellett, természetes személy felhasználók személyes hírközlési igényeinek kielégítésére használhatóak (személyi használat), melybe nem értendő bele például, ha a SIM kártyát nem mobiltelefon-készülékben használják. Nem rendeltetésszerű használat esetén, a Vodafone fenntartja magának a jogot, hogy előzetes figyelmeztetést követően az redes előfizetést a Hang+Adat Alaptarifára váltsa.

A rendeltetésszerű használat pontos meghatározása évek óta vita tárgyát képezi, lévén nehezen megfogható fogalom. A Vodafone új tarifákat bejelentő közleményében viszont több példát is hoz arra, mire lehet jó az általa kínált korlátlan mobilinternet. A vállalat tételese felsorolja a HD minőségű filmek és a full HD minőségű videók megtekintésének lehetőségét, ami azt sugallja, filmezésből, sorozatnézésből nem lesz gondja az előfizetőknek. Ahogy az online játékból sem, a Vodafone tájékoztatójában kifejezetten a szolgáltatás előnyeként említik ezt.

Ha máskor is értesülni szeretne az új tarifákról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés