Tech hvg.hu 2020. április. 24. 19:18

Vigyázzon, megint furcsa üzenettel idegesítik az iPhone-osokat, lefagy tőle a mobil

Egy most terjedő furcsa karaktersor nemcsak az iPhone-okat, még az iPadeket is képes megakasztani. A nem kis bosszúságot okozó szöveget üzenetekben terjesztik, elsősorban “viccből”.

Újabb telefonfagyasztós üzenet miatt bosszankodhatnak az iPhone-osok: az Übergizmo híre szerint már terjed az újabb furcsa karaktersor, amely egy pillanat alatt képes megakasztani a telefonokat. A Redditen megjelent beszámolók szerint a jelenségtől az Apple táblagépei sem védettek, vagyis azok is ugyanúgy lefagyhatnak tőle.

A különleges kód (amelyet szándékosan nem másolunk be) Olaszország nemzeti lobogóját, illetve a szindhi nyelvben használt karaktereket tartalmaz. Az így összeálló, de igazából értelmetlen szöveget üzenetben, a cég Messages nevű platformján terjesztik egymás közt az iPhone-osok – elsősorban “viccelődésből”.

A vicc persze csak az elküldésig az – aki ugyanis fogadja, pláne meg is nyitja a szöveget, biztosan nem találja majd humorosnak, ami ezután következik: a mobil és a táblagép ilyenkor ugyanis azonnal megakadnak. A rosszabbik, hogy a sima újraindítás nem mindig orvosolja a helyzetet, ilyenkor pedig csak az úgynevezett DFU-üzemmódban lehet helyreállítani az eszközt. Maga a kód egyébként nem tesz kárt a készülékben, elromlani tehát nem fog tőle, de ettől még idegesítő marad. Mivel az Apple egyelőre nem készített hozzá javítást, a felhasználók egyetlen módon tudnak ellene védekezni:

nem nyitnak meg semmilyen gyanús üzenetet, amely a rendszer Messages alkalmazásában érkezik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!