Tech hvg.hu 2020. március. 04. 08:33

WhatsAppot használ? Frissítsen rá, megérkezett a sötét mód

A WhatsApp fejlesztői az androidos béta kiadása után végre minden felhasználó számára elérhetővé tették a sötét módot.

Nagyjából másfél évvel ezelőtt, 2018 szeptemberében lehetett először hallani arról, hogy a WhatsAppba is megérkezhet a mobilok akkumulátorát és a szemet egyaránt kímélő sötét mód. A munkálatok körül azután nagy volt a csend – egészen most januárig. Az év első hónapjában kiderült, hogy a szakemberek elkészültek a fejlesztéssel, ám csak a béta-verzióhoz hozzáférő androidosok próbálhatták ki. A jelek szerint az ő visszajelzésük pozitív volt, a fejlesztők ugyanis bejelentették,

mostantól az androidos eszközökre, valamint az iPhone-okra és iPadekre elérhető verzióban is elérhetővé vált a sokak által igényelt funkció.

Az új megjelenítésre azért is kellett ennyit várni, mert a mérnököknek a teljes applikáció felületét át kellett szabniuk. Persze nem kell világmegváltó változtatásokra gondolni, de ki kellett azt találniuk, hogyan nézzen ki a szöveg, az ikonok és az összes többi elem.

Az Android 10-et, valamint az iOS 13-at futtató eszközökön az applikáció a rendszer beállításait veszi át – így ha ott a sötét módot választottuk, az alkalmazás is így jelenik meg –, míg azoknál a készülékeknél, amelyeken az Android 9 fut, a felhasználóknak külön be kell állítaniuk a megjelenítést. Ezt a Beállítások – Csevegések – Témák menüponton keresztül lehet megtenni. Az újdonságot tartalmazó frissítés a napokban minden felhasználó számára elérhetővé válik, így annak, aki esetleg még nem kapta meg, érdemes időnként ránéznie az appra, vagy megpróbálnia manuálisan frissíteni.

A Facebook ezzel lényegében mindhárom alkalmazásához elkészítette a felhasználók által igényelt funkciót. Először a Messenger kapta meg még 2019 elején, majd az Instagramban vált elérhetővé az új megjelenítés, még 2019 októberében.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés