Egy ügyes konyhai kiegészítő elintézi, hogy akár két hónapig is jó marad a bor a már kinyitott palackban.
Az oxigén hatása jól ismert a kinyitott borosüvegeknél, sajnos az üvegben maradt bor rövid idő alatt megecetesedik. Persze nem mindenki tud meginni egyszerre egy üvegnyi nedűt, és éppen ezért rengeteg bor végi feleslegesen a lefolyóban. A ZOS (Zero Oxygen Solution) nevű kiegészítővel viszont ez nem lehet többé probléma, ugyanis szabadalmaztatott, nem toxikus patronja felveszi az üvegből az oxigén 100 százalékát.
Az oxigénelnyelőt, akárcsak egy dugót, a nyitott borosüvegbe kell helyezni. Egy patron 5-15 alkalomra elég, de észrevesszük, ha már használhatatlan, ugyanis a kis kijelzője zöld színről pirosra vált. A ZOS-nak köszönhetően a nyitott bor hetekig is eláll, a gyártó két hónapban maximálja a minőségromlás nélküli időt.
A borkedvelőknek való megoldás 75 dollárba (körülbelül 19 ezer forintba) kerül.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.