Sport hvg.hu 2020. június. 18. 08:04

Elhunyt Benedek Tibor vízilabdázó

A háromszoros olimpiai bajnok 47 éves volt.

„Ma hajnalban örökre lecsukta szemét Benedek Tibor, a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó legenda. Családja, csapattársai, az egész vízilabda-társadalom és a szurkolók számára pótolhatatlan és felfoghatatlan űrt hagyva maga után” – adta hírül a Magyar Vízilabda-szövetség.

Elment az akaraterő bajnoka: Benedek Tibor (1972-2020)

Életének 48. évében elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó. Halálának hírét a szövetség jelentette be.

Utolsó klubja, az UVSE, amelyben több vezető posztot is betöltött május eleji visszavonulásáig, így búcsúzik tőle:

„Az elmúlt 3 és fél év alatt felbecsülhetetlen értéket adtál az UVSE-nek szakmailag és emberileg is. A vezetésed alatt 32 arany-, 20 ezüstéremmel, illetve egy LEN-kupa-győzelemmel gazdagodtunk. Nem mellesleg újradefiniáltad a vízilabda-utánpótlás fogalmát, a világ legerősebb bajnokságának felsőházába jutó álomcsapatot építettél, többnyire gimnazistákból. Több száz gyerek és fiatal sportoló személyes példaképe lettél, akik mind kaptak tőled valamit.

Olyan fogalmakat ismertek meg általad, amelyek egy életen át elkísérik őket: elhivatottság, kitartás, türelem, akarat, alázat, csapatszellem és még sorolhatnánk.

A kezed alól kikerülő srácok, talán a következő aranygeneráció gerincét adják majd, de az biztos, hogy sikeres, értékes felnőttekké válnak. Mostantól a lelátóról követed majd az UVSE és a tanítványaid további működését, de reméljük, néha azért egy-egy tanácsot is adsz majd.

Az UVSE összes sportolója, edzője és munkatársa nevében: Köszönjük Mester!”

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.