Sport MTI 2016. november. 24. 11:19

Lecsúsztunk a FIFA-ranglistán

Magyarország négy helyet rontva a 26. helyen áll, legutóbbi tétmeccses ellenfelünk, Andorra a 203. a FIFA-ranglistán. A lista elején is történt változás.

A magyar válogatott négy pozíciót rontott, így a 26. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) novemberi világranglistáján.

A csütörtökön kiadott rangsorban az éllovas Argentína mögött változás történt, mivel a brazilok megelőzték az eddig második, világbajnoki címvédő németeket.

A magyar csapattal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplők közül az Európa-bajnok portugálok maradtak nyolcadik helyen, míg a százszázalékos teljesítménnyel csoportelső svájci gárda három pozíciót javítva a 11. helyen áll. Feröer-szigetek együttese tíz helyet rontva 84., az októberben 116. lettek a 112. helyre jöttek fel, míg a magyarok által 4-0-ra legyőzött Andorra csapata változatlanul 203. a rangsorban.
   
    FIFA-ranglista (zárójelben az előző helyezés):

 1.  (1.) Argentína, 1634 pont
 2.  (3.) Brazília, 1544 pont
 3.  (2.) Németország, 1433 pont
 4.  (6.) Chile, 1404 pont
 5.  (4.) Belgium, 1368 pont
 6.  (5.) Kolumbia, 1345 pont
 7.  (7.) Franciaország, 1305 pont
 8.  (8.) Portugália, 1229 pont
 9.  (9.) Uruguay, 1187 pont
10. (10.) Spanyolország, 1166 pont
11. (14.) Svájc, 1129 pont
12. (11.) Wales, 1121 pont
13. (12.) Anglia, 1114 pont
14. (16.) Horvátország, 1103 pont
15. (15.) Lengyelország, 1089 pont

...26. (22.) MAGYARORSZÁG, 826 pont

...84. (74.) Feröer-szigetek, 422 pont
...112. (116.) Lettország, 304 pont
...203. (203.) Andorra, 12 pont

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.