2010. szeptember. 27. 12:58 MTI Utolsó frissítés: 2010. szeptember. 27. 13:00 Sport

Van Gaal 2012-ig Münchenben marad

Egy évvel meghosszabbították a német Bayern München labdarúgócsapatát irányító holland szakember, Louis Van Gaal vezetőedzői szerződését, így a tréner 2012-ig marad a bajor klubnál. Karl-Heinz Rummenigge, a klub elnöke úgy véli, van Gaal vezetőedző jó munkát végez, elsősorban a csapatnak kell valamit tennie azért, hogy felpörögjön a sikertelen periódus után.

 Az egyesület hétfőn jelentette be, hogy megszületett a megállapodás, s Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern elnöke azt mondta, a héten alá is írják a papírokat. Van Gaal 2009 nyarán érkezett a német rekorder, 22-szeres bajnok együtteshez, s vezetésével a Bundesliga tavalyi kiírását és a kupát is megnyerte a csapat, a Bajnokok Ligájában pedig a döntőig menetelt, ahol kikapott az olasz Internazionalétól. 

A bajor klub vezetői annak ellenére hosszabbították meg az 59 esztendős tréner szerződését, hogy az idei szezonban az eredmények egyelőre elmaradnak a várakozásoktól: a München a hatodik fordulót követően a kilencedik helyen áll a Bundesligában, tíz ponttal lemaradva az éllovas Mainztól. Ehhez hasonló rossz kezdést az 1977/1978-as szezonban produkált, akkor végül 12. lett.

Rummenigge nem az edzőtől, a csapattól vár többet

"Az edzőnk napi szinten remekül ellátja feladatát, a csapatnak és csakis annak kell egy másik arcát mutatnia" - szögezte le az elnök a bajor futballklub honlapján, egyértelműsítve, hogy a trénert semmiképpen sem hibáztatja a várakozástól egyelőre elmaradó eredmények miatt. Rummenigge azt is közölte, hogy a Mainztól szombaton, hazai pályán elszenvedett 2-1-es vereség nem befolyásolja azt a szándékukat, hogy 2012-ig meghosszabbítsák a holland szakember szerződését. "Az ilyen jellegű döntéseket nem egy-egy mérkőzés, egy-egy vereség alapján hozzuk meg" - tette hozzá. 

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.