2012. december. 21. 16:19 MTI Utolsó frissítés: 2012. december. 21. 16:19 Shake

Börtönök adományaival zárt be a Mikulásgyár

Harminchárom büntetés-végrehajtási intézet mintegy 400 plüssfigurát, 200 gyerekruhaneműt, 300 kötet mesekönyvet, valamint konzervet és száraz élelmiszert adott át pénteken a Mikulásgyárban Budapesten, a jótékonysági akció zárónapján.

A Büntetés-végrehajtási Országos Parancsnoksága összes intézetétől érkezett felajánlás és mintegy 3000 doboz konzervet, 1000 darab műanyag játékot és száraz élelmiszereket, lisztet, étolajat, cukrot gyűjtöttek össze a rászorulóknak - mondta Zakhar Tibor alezredes, a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási és Továbbképzési Központjának igazgatója az MTI-nek, hozzátéve, hogy a felajánlásokat a Magyar Vöröskereszt (MV) munkatársai a mai napon szállítják el az ország több pontjára. Az intézet mintegy 8000 fős állománya vett részt az akcióban, a felajánlásokat az oktatási központban gyűjtötték össze. 

Kardos István, az MV főigazgatója arról beszélt, hogy csütörtökig 16 ezer doboz adomány gyűlt össze a mikulásgyári akcióban, számításaik szerint ez a szám a 20 ezret is el fogja érni, ha a postáról is megérkeznek a csomagok. A Mikulásgyár budapesti és nyolc országos helyszínén ma fejeződött be a gyűjtés, de a Westendben vasárnap este 6 óráig várják még az adományokat. Az MV részéről mintegy 400-500 önkéntes vett részt a felajánlások szétosztásában, a koordinálását idén is a vöröskereszt vállalta magára - hangsúlyozta.

Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője kifejtette, hogy a Mikulásgyárnak 300 önkéntese vett részt az akcióban. A tavalyi programban 200 ezer embernek tudtak segíteni, idén is megvan ez a szám, viszont a tavalyihoz viszonyítva idén több élelmiszerfelajánlás érkezett. Ez azt jelzi, hogy adományozók jobban tudják, mire van igazán szüksége a szegényeknek - jegyezte meg. 

Jelképesen egy ötéves budapesti kisfiú őrzi a Mikulásgyár kulcsát a jövő évi akció kezdetéig.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.